7 – Keto

Maisto papildas – 7 – Keto 
7 KETO maisto papildas

Kas tai yra?

7-KETO ( 3- acetil-7 oksodehidroepiandrosteronas , 3-acetyl-7-oxo-dehydroepiandrosterone)  yra hormono dehidroepiandrosterono (DHEA) skilimo produktas, natūraliai susidarantis mūsų organizmo.  DHEA yra steroidinis hormonas, kurį gamina mūsų antinksčiai. Iš jo vėliau yra gaminami lytiniai hormonai – estrogenas ir testosteronas.

7 keto yra bioaktyvus DHEA metabolitas, tačiau jis negali virsti į testosteroną ir estrogeną. Tiriant su laboratoriniais gyvūnais buvo pastebėta, jog  7 keto stprina atmintį ir termogenezę ir veikia stipriau nei DHEA.

Kuo ypatingas  7 – keto?

Šis maisto papildas padeda mesti svorį. Dvigubu aklu metodu buvo tirtos 3 kartus savaitėje po 45 minutes besimankštinusių žmonių grupės, kurie kasdien suvartodavo po 1800 kcal. Vienai iš jų buvo skiriama po 100 g 7-Keto 2 kartus per dieną, kitai grupei- skiriamas placebo. Po aštuonių savaičių buvo pasvertos abi grupės. Vartojusieji šį maisto papildą numetė vidutiniškai numetė apie 2.9 kg, kai kitoje grupėje buvo numesta 0.9 kg svorio. Riebalinio audinio kiekis pirmojoje grupėje sumažėjo 1.8%, kai tuo tarpu kitoje grupėje riebalinio audinio kiekis sumažėjo 0.57%
Pirmojoje grupėje taip pat buvo stebimi padidėję tiroksino kiekiai. Tiroksinas yra skydliaukės hormonas, kuris nulemia mūsų medžiagų apykaitos greitį. Nors T3 kiekia ir buvo padidėję, tačiau tyrėjai teigia, jog jie neviršijo fiziologinės normos.

Kam gali trūkti šio maisto papildo?

7- Keto kiekis tiesiogiai priklauso nuo to, koks yra DHEA kiekis mūsų kraujyje. Dažniausiai šio hormono kiekis mažėja su amžiumi.

7- Keto vartojimo indikacijos

Šį maisto papildą gamintojai siūlo vartoti kaip lieknėti padedantį maisto papildą.

Vartojimo dozės

Gamintojai rekomenduoja svorio mažinimui vartoti  7-KETO po 100 mg du kartus per dieną.

Pašaliniai vartojimo reiškiniai

Tyrimuose atliktuose su žmonėmis nebuvo nustatyta, kad 7-KETO didintų estrogeno ar testosterono kiekius kraujyje. Vartojant šį maisto papildą iki 200 mg per dieną 8 savaites iš eilės nebuvo pastebėta jokių šalutinių reiškinių.

Tyrimuose su gyvūnais didelės šio maisto papildo dozės taip pat nesukėlė jokių pašalinių efektų sveikatai.

Tačiau ilgalaikių tyrimų su žmonėmis nėra atlikta. Kadangi šis maisto papildas yra panašus į steroidinius hormonus, jį visgi reikėtų vartoti atsargiai.

Teoretiškai gali būt, jog ilgą laiką vartojant šį maisto papildą gali padidėti T3 kiekiai kraujuje, kas gali sukelti kaulinės masės praradimą arba daryti poveikį širdies raumeniui.

Kontraindikacijos 7-KETO vartojimui
 Skydliaukės susirgimai  – Sergantieji skydliaukės ligomis ar širdies kraujagyslių susirgimais, prieš vartodami šį maisto papildą būtinai turėtų pasitarti su gydančiu gydytoju.

Daugiau skaitykite

  • Chromas - Chromium picolinate, Chromium tripicolinate,  CR3+, Beer Belly Busters, […]
  • Alaninas Sinonimai - 3-aminopropanoic acid, 3-aminopropionic Acid, Acide […]
  • Adenozino monofosfatas - Acide 5'-adénylique, Adenine Nucleoside, Adénine Nucléoside, Adenine Riboside, […]
  • Silicis Pastaraisiais metais grožio industrija atsigręžė į dar vieną mineralą - silicį. […]
  • Amino rūgštys Amino rūgštys yra būtina mūsų organizmui statybinė medžiaga, iš kurios […]
  • Beta karotenas Sinonimai- A-Beta-Carotene, A-Bêta-Carotène, Beta Carotene, Bêta-Carotène, […]
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *