Kaip pirkti daržoves sergant diabetu

Sergu diabetu: Kaip elgtis  maisto parduotvės  daržovių skyriuje

 1.Jūs galite pasiduoti pirkimo impulsui.

Taip jūs tikrai tą galite. Tik darykite tai daržovių ir vaisių skyriuje. Netgi susižavėję gražiomis daržovių ar vaisių spalvomis, jūs nenuskriausite savo kūno. Prisipirkdami įvairesnių ir šviežesnių daržovių jūs ne tik  parturtinsite savo patiekalus ląsteliena ir vitaminais,  bet taip pat turėsite mažiau šansų prisipirkti gundančių pyragaičių.

 2.Paskirkite savaitės daržovę.

Jeigu tai daro kavinukės ir restoranai, kodėl to negalite daryti ir jūs? Nagi išsirinkite po vieną gražią daržovę kas savaitę  ir pasistenkite suvalgyti nors vieną šios daržovės patiekalą kasdien. Taip nušausite du zuikius – valgysite įvairesnį maistą ir išbandysite  savo jėgas virtuvėje.

3.Nebijokite pasiimti recepto iš parduotuvės.

Gal būt jūs jo neišbandysite, tačiau vien tai, kad  jį perskaitysite reiškia, jog pabandysite kažką keisti savo mityboje. O tai jau yra mažas žingsnelis link sveikesnio gyvenimo.

4.Žalia turi daug atspalvių

Žalios spalvos būna ne tik agurkai ir Icebergo salotos. Parduotuvės siūlo gan daug tamsiai žalios spalvos lapinių daržovių. Juolab, kad kai kurių vitaminų tamsesnę spalvą turinčių lapinėse daržovėse yra tikrai daugiau nei agurkuose ar įprastinėse salotos.

5.Išbandykite  jau paruoštas salotas

Jeigu nemėgstate darbuotis virtuvėje, o ypač skusti daržovių – pabandykite retsykiais įsimesti į krepšelį  jau paruoštų šviežių salotų.

Taip jos iš tikro brangesnės, bet jeigu jūs neturite laiko kuistis prie plytos, šios salotos neatbaidys noro bent retsykiais užsukti į virtuvę.

6.Stenkitės nusipirkti daržovių atsargą visai savaitei.

Juk tikrai nelakstote į parduotuvę kasdien. Tačiau jums  tikrai reikėtų  turėti bent 3 ar 5 dienų šviežių daržovių atsargą namuose. Žinoma, šaldytos daržovės taip pat yra nepamainomos pagalbininkės. Jas ne tik lengva paruošti, – įmaišytos į patiekalą šios daržovės padidins jums reikalingos ląstelienos ir mikroelementų kiekį.

7.Pasinaudokite daržovių išpardavimais ir  užsišaldykite daržovių kubelių.

Supjaustykite svogūnus, morkas, česnakus  ar salierus nedideliais kubeliais. Sudėkite į ledukų formeles, užpilkite šiek tiek vandens ir užšaldykite. Po to sudėkite šiuos kubelius į polietileno maišelius ir laikykite juos šaldytuve. (Tik neužmirškite pasižymėti, kas yra ant maišelio, ir kada jį užšaldėte). Gamindami pietus tiesiog išsisimkite kelis kubelius ir įmaišykite į būsimą patiekalą. Taip vėlgi turėsite dvigubą naudą- sutaupysite laiko maisto ruošimui, ir išsisugdysite įprotį patiekalus gardinti daržovėmis kasdien.

8. Nevenkite įvairovės.

Daržoves ir vaisius galima maišyti tarpusavyje , atrandant vis naujų skonių derinius. Nagi pagalvokite ar kalfiorų bei vynuogių salotos su šiek tiek graikiškų riešutų nėra sveikas ir įdomus pasirinkimas? Juk tai žymiai įdomesnis patiekalas nei tas pats nusibodęs virtas garuose kalafioras.

Slaptas patarimas

Savo vežimėlį parduotuvėje stenkitės bent pusiau užpildyti spalvotomis daržovėmis ir vaisiais.Šiuo metu tvirtai teigiama jog ryškių spalvų daržovės turi daugiau antioksidantų, kurie būtini norint užkirsti tokioms diabeto komplikacijoms kaip aterosklerozė. Jeigu jums gražus raudonų pomidorų, geltonų paprikų ir žalių porų, kalafiorų  bei baltų kalafiorų derinys,- jis taip pat yra ir sveikas. Kuo daugiau ryškios spalvos daržovių jūsų maiste ,- tuo sveikiau jūs maitinatės.

Jeigu jūs turite savų daržovių pirkimo gudrybių ir norite jomis pasidalinti, mielai pridėsiu jas prie šio straipsnelio:)

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *