Detoksikuojanti vonia

Detoksikuojanti vonia- malonumas kiekvienam

Kas yra detoksikuojanti vonia? 
Senoviski kvepalai

Šiais visuotinio skubėjimo laikais nespėjame savimi pasirūpinti ir atsipalaiduoti. Malonias organizmo detoksikacijos procedūras siūlo kiekvienas save gerbiantis grožio salonas. Tačiau labai taupant pinigėlius, pukią  detoksikuojančią ir jauninančią procedūrą galima pasidaryti ir namuose. (O ji  kainuos tikrai mažiau nei grožio salone). Jums tereikės šiek tiek laiko, ramybės ir Magnio druskos.  Magnio druskos (magnio sulfato)  arba galite nusipirkti kiekvienoje vaistinėje- tai druska, kurią gydytojai skiria vidurių užkietėjimui gydyti. Jeigu gyvenate ne Lietuvoje, ši  druska užsieniečiams pažystama kaip Epsomo druska. Netradicinės medicinos specialistai teigia, jog šios druskos vartojimas padeda sureguliuoti miego ritmą, pagerina susikaupimą, sumažina uždegiminius reiškinius  bei  padeda išvalyti toksinus iš mūsų organizmo.

Kaip pasiruoši detoksikuojančią vonią?

Prisipildykite vonią jums malonios temperatūros vandeniu.

Į standartinio dydžio vonią siūloma pilti 2 puodelius Magnio  (Epsomo ) druskos.

Jeigu jūsų vanduo labai chloruotas,  į vonią galite įpilti puodelį sodos, kuri neutralizuoja chloro junginius.

Jeigu pageidaujate, į vandenį galite įlašinti iki 10 (jokiu būdu nepadauginkite ) lašų mėgiamo aromatinio alieaus.

Atsigulkite vonioje , panerdami iki kaklo į vandenį, Užsimerkite ir atsipalaiduokite 20 minučių.

Ką reikėtų prisiminti?

  • Atsiminkite, jog iš tokios detoksikuojančios vonios negalima keltis staiga, todėl iš vonios kelkitės neskubėdami.  Magnio druska pasižymi arterinį kraujospūdį mažinančiu poveikiu, todėl galite jausti lengvą galvos svaigimą.  Šie reiškiniai greitai praeina nusiprausus drungnu dušu. Jeigu vartojate arterinį kaujospūdį mažinančius vaistus, pasitarkite su savo gydytoju ar tokia vonia jums tinkama.
  • Po šios vonios nerekomenduojama praustis šampūnu, muilu ar naudoti  kokį nors prausiklį ar dezodorantą. Jūsų odos poros bus labai išsiplėtusios, todėl visus prausiklyje ar šampūne  esančius chemikalus sugers dvigubai grečiau.
  • Jokiu būdu nereikomenduojama valgyti ar gerti tuojau prieš pat ar tuoj pat po detoksikuojančios vonios.
  • Po šios vonios geriausia ramiai pagulėti lovoje klausantis mėgiamos muzikos arba tiesiog išsimiegoti.
  • Būkite labai atsargūs jeigu jus vargina galvos svaigimai, arterinio kraujospūdžio svyravimai- tokia vonia jums gali būti pavojinga. Šiuo atveju Magnio sulfato druską  galima keisti jūros druska, kurios taip pat rasite vaistinėje. Joje taip pat yra magnio, bet tik žymiai mažiau.
  •  Taip pat  nereikėtų šia  vonia mėgautis jeigu  namuose esate visiškai vienas ar viena.
  • Jeigu į vandenį įlašinote mėgiamo aromatinio aliejaus,- būkite labai atsargūs lipdami arba išlipdami iš vonios, nes galite paslysti.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *