Kaip Jūsų mažylį apsaugoti nuo kaulų lūžių?

Kaip apsaugoti mažylį nuo kaulų lūžių namuose?

Baby

Dažniausiai vaikų kaulai lūžta krentant, susitrenkus  ar užgavus juos sunkiu daiktu. Kad jūsų mažylis augdamas nesusidurtų nei su viena, nei su kita bėda,namus reikėtų įrengti taip, kad jie neleistų taip atsitikti.  Šie patarimai padės jums apžiūrėti savo pačių namus ir pasirūpinti jų saugumu.

Kaip apsaugoti mažylį jo asmeninėje erdvėje?
  • Niekada nepalikite savo mažylio vieno ant paaukštinimo. Tikrai taip- nepalikite jo be priežiūros nei sekundėlei. Mažyliai judrūs ir smalsūs, todėl jūs galite net nepastebėti, jog jūsų atžala kuo nors susidomėjo. Na o jeigu mažylis kuo nors domisi,- jis stengiasi tai pagriebti.
  • Paaukštinimas yra sofa, vystymo stalas, prekių vežimėlis, maitinimo kėdutė ir taip toliau. Mažylio galvytė sunki ir jis gali tiesiog nusvirti žemyn tempiamas jos svorio.
  • Jeigu jūsų mažylis yra lovelėje, atsiminkite, jog tinkamiausiaslovelės aukštis yra toks, kuris neleidžia mažyliui persisverti per lovelės sienelę. Lovelės sienelės viršutinis kraštas  turi siekti mažylio smakrą. Neužmirškite jų pakelti aukštyn ir visada laikykite lovelės sieneles aukštai  pakeltas. Na, o jeigu lovelės sienelė tesiekia krūtinėlę- keiskite lovelę. Ji nėra saugi.
  • Vaikštynė yra puikus išradimas. Tačiau saugios vaikštynės nėra. Jūsų vaikelis gali persiversti per vaikštynės  viršų arba iškristi pro vaikštynės sutvirtinimo vartelius.
  • Apsaugokite langus ir balkono duris. Jeigu jūsų mažylis pradėjo vaikščioti, – langų rankenos turi būti apsaugotos taip, kad jis nepajėgtų jų atidaryti pats ir negalėtų iškristi.
Kaip apsaugoti namų aplinką?
  • Jūsų spintelių durelės ir stalčiai taip pat turi būti apsaugoti taip, jog vaikelis negalėtų jų pats atsidaryti ar ant savęs užversti viduje esančio turinio.
  • Jeigu jūsų namuose yra lentynų, įsitikinkite , jog šios lentynos yra stabiliai pritvirtintos prie sienos ir mažylis negali jų užsiversti ant savęs.
  • Jeigu jūsų namuose yra laiptai – pats metas įsigyti žemas medines tvoreles, kurios neleis jūsų vaikeliui jais nuriedėti. Tokiomis tvorelėmis galima apsaugoti ir tas namų vietas, kuriose laikomi įrankiai, sunkūs ir aštrūs bei nuodingi daiktai.
  • Surinkite ant grindų išsimėčiusius žaislus ir mažylio rūbelius. Ant jų gali parklupti ne tik jūsų vaikelis, bet ir suaugęs žmogus.
  • Jokiu būdu nepalikite ant praėjimo prailginimo laidų ar atsiknojusių kilimėlių. Ant jų taip pat galima parklupti. Jeigu namuose  yra kilimėlių- šiuos kilimėlius prie grindų prilipins speciali dvipusė limpama juostelė, kuri tiesiog priklijuojama  išilgai kilimėlio kraštų. Taip jūsų kilimėliai nesiraukšlės ir neleis parklupti.
  • Vonioje patogiausiau naudoti neslidžius guminius kilimėlius, kurie neturėtų slidinėti ant grindų paviršiaus. Na o į pačią vonią pravartu įtiesti raštuotą guminį kilimėlį, kuris neleis paslysti maudynių metu.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *