Širdies stimuliatorių tipai

Širdies stimuliatorių tipai

Ką reiškia žymėjimas ant širdies stimuliatoriaus?
  • A-  Prieširdis( Atrium)
  •  V- Silvelis (Ventricle)
  •  D – Dvigubas- ( jaučiamas arba stimuliuojamas ir prieširdis ir skilvelis)
  • I-  Inhibicija ir skatinimas (išlydis po  kito sekančio įvykio )
  • R- Dažnis (dažnį galima programuoti pagal  sensoriaus jaučiamą viršutinę ribą)
Kokie yra širdies stimuliatorių tipai?
Stimuliatoriaus tipas Stimuliatoriaus veikimo būdas
AAI Stimuliuojamas prieširdis pagal pareikalavimą. Stimuliuojantis impulsas sustabdomas jeigu pajuntamas impulsas prieširdyje.
AAIR Stimuliuojamas prieširdis pagal pareikalavimą. Stimuliuojantis impulsas yra stabdomas, jeigu pajuntamas impulsas prieširdyje. Prieširdžių stimuliavimo dažnis gali ↓ ir didėti ↑ pagal juntamo natūralaus širdies elektrinio impulse dažnį. Stimuliuojančių impulsų dažnis gali didėti iki juntamų prieširdžių impulsų dažnio.
VVI Stimuliuojamas skilvelis pagal pareikalavimą. Stimuliuojantis impulsas sustabdomas, jeigu pajuntamas elektrinis signalas skilvelyje.
VVIR Stimuliuojamas skilvelis pagal pareikalavimą. Stimuliuojantis impulsas yra stabdomas, jeigu pajuntamas elektrinis signalas skilvelyje. Skilvelių stimuliavimo dažnis gali ↓ ir didėti ↑ pagal juntamo natūralaus širdies elektrinio impulso dažnį. Stimuliuojančių impulsų dažnis gali didėti iki juntamų skilvelio impulsų dažnio.
VDD Stimuliuojamas skilvelis. Juntamas  ir prieširdis ir skilvelis. Impulsas sinchronizuojamas su prieširdžių aktyvumu. Skilvelis yra stimuliuojamas po tam tikro užprogramuoto intervalo ir tam tikru  užprogramuotu pagal viršutinę ribą dažniu.
VDDR Stimuliuojamas skilvelis. Juntami ir prieširdis ir skilvelis.  Impulsas sinchronizuojamas su prieširdžių aktyvumu. Skilvelis yra stimuliuojamas po tam tikro užprogramuoto intervalo ir tam tikru  užprogramuotu pagal viršutinę ribą dažniu. Jeigu nebuvo juntamas impulsas prieširdyje, šis ritmo stimuliatorius gali dirbti kaip VVIR tipo stimuliatorius.
DDD Jaučia ir stimuliuoja ir prieširdį ir skilvelį. Skilvelis stimuliuojamas pagal prieširdžiuose juntamą signalą dažniu, kuris gali būti programuojamas iki viršutinės ribos.
DDDR Ir prieširdžio ir skilvelio stimuliacijos dažnis gali ir ↑ ir↓ pagal juntamą signalą. Dažnis gali didėti iki užprogramuotos viršutinės ribos.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *