Rankų odos priežiūra

Rankų odos priežiūros paslaptys jums 

Rankų odos priežiūra gali tapti malonia ir lepinančia procedūra. Nėra pinigų masažo salonui? Ne bėda. Šios naminės priemonės padės pasijusti kaip dievaitei ir kartu pasilepinti išsaugant piniginę.

Pilingas nuvargusiai rankų odai

Kas yra pilingas? Tai mechanininis negyvų odos ląstelių nušveitimas. Po pilingo procedūros oda atrodo šviesesnė, minkštesnė ir jaunesnė. Puiki naminė tam tinkanti priemonė- paprasčiausias cukrus. Kokybišką rankų odos pilingą galite pasidaryti ir pačios. Jums tereikės šiek tiek laisvo laiko ir žiupsnelio cukraus.

Naūralaus pilingo rankų odai receptas

Ko jums reikės?

  • ½ puodelio rudojo cukraus (neturint tiks ir paprastas)
  • ¼ puodelio migdolų arba persikų aliejaus
  • ¼ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Keramikiniame dubenėlyje sumaišykite cukrų, migdolų aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu, kol gausite vientisą košelę.Nusiplaukite rankas ir jas šiek tiek nusausinkite. Tepkite masę ant drėgnos odos ir pasistenkite šią košelė įtrinti sausiausiose ir nušerpetojusiose savo rankų vietose. Švelniai pamasažuokite savo rankas. Kai jausite, kad norite pilingą nuplauti- tą ir padarykite naudodamos šiltą vandenį. Švelniai nusausinkite savo rankas.

Turite šiek tiek daugiau laiko? Po pilingo palepinkite savo rankas avižine kauke.

Natūrali avižinė kaukė rankoms

Avižos nuo seno naudojamos uždegimo slopinimui. Jos puiki gynybinį odos barjerą atstatanti priemonė, kurioje tikrai nėra papidlomų chemikalų. Kokias avižas naudoti? Geriausia kaukėms naudoti avižų koloidą, kurį galite pasigaminti pačios. Jums tereiks kavamalės ir avižų. Jeigu pavyks krautuvėje nusipirkti girnomis trintų avižų kruopų, jums tikrai pasisekė. Nes būtet iš tokių kruopų ir gaminami gydomieji avižų preparatai. Jeigu tokių kruopų parduotuvėje neradote,  iš bėdos tiks ir avižiniai dribsniai. Tiesiog sumalkite juos kavamalėje.

Avižinės kaukės rankoms receptas

Jums prireiks

  • ½ puodelio maltų avižų kruopų
  • ¼  puodelio šiek tiek pašildyto pieno
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus
  • Plastikinės plėvelės
  • Kaip paruošti šią kaukę?

Pieną, avižas ir medų sumaišykite dubenėlyje mediniu šaukštu.Lėtai paskleiskite gautą masę ant savo rankų. Pasistenkite šia košele padengti kuo didesnį rankų odos plotą. Po to apvyniokite rankas plėvele  ir storu rankšluosčiu.Kad kaukė būtų veiksmingesnė, rankšluostį pašildykite prieš pat procedūrą. Kuo šiltesnė bus ši kaukė, tuo procedūra bus veiksmingesnė.

Dabar tiesiog atsipalaiduokite 15 -20 minučių. Kai kaukė pradės byrėti nuo rankų, nuplaukite ją šiltu vandeniu ir švelniai nusausinkite rankas.

Na, o jeigu esate pasiruošintis būti graži kaip Kleopatra, užtvirtinkite kaukės poveikį drėkinamuoju kremu.

Drėkinamojo rankų kremo receptas

Jeigu norite pati pasigaminti drėkinantį rankų kremą, jums prireiks

  • ½ puodelio kakavos sviesto
  • ¼ puodelio kokoso aliejaus
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto
  • 1 valgomojo šaukšto vitamino E

Šis kremas yra galinga odą drėkinanti priemonė. Tačiau , kad jis tikrai drėkintų, neužmirškite jį tepti tik ant drėgnos odos.

Kakavos sviestą ištirpinkite vandens vonelėje. Po to sudėkite kokoso aliejų, leiskite jam lėtai ištirpti.

Aliejaus mišinį perpilkite į dubenėlį ir leiskite jam atvėsti bent 20 minučių. Į atvėsusio aliejaus mišinį įimaišykite alyvuogių aliejų, vitaminą E ir vanilės ekstraktą. Masę suplakite plaktuve, kol ji  pradės standėti. Tepkite kremą ant drėgnų rankų. Likusį kremą saugokite sandariai uždengtame inde iki 6 mėnesių.

Dar turite šiek tiek laiko?

Pasidarykite plaštakų masažą. Jį galite pasidaryti ir pati. Palengva ištieskite kairės rankos pirštus. Dešiniuoju nykščiu ir viduriniuoju pirštu pradėkite masažuoti kairės rankos pirštus po vieną nuo pagrindo į viršų. Tą patį padarykite su dešiniąja ranka

Mažytė grožio gudrybė tik jums

Jeigu susiruošėte plauti indus, ištepkite rankas drėkinamuoju kremu ir užsidėkite gumines pirštines. Šlitas vanduo padės kremui lengviau susigerti į rankų odą, na o jūsų rankos bus minkštos kaip princesės.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Nuvargusiai rankų odai pilingastikrai pastebimai pagerina vaizdą. Kaukė ir kremas dar nebandyti, išbandysiu. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *