Kaip prižiūrėti savo pėdas atšilus orams?

Kaip priziureti savo pedas atsilus orams

Kaip prižiūrėti savo pėdas atšilus orams?

Šilti saulutės spinduliai kviečia mesti sunkius batus į šalį. Tačiau ne visi mėgsta vasaros palydovą- prakaitą. Kaip prižiūrėti savo pėdas, kad kojos mažiau prakaituotų?

1.Įpraskite džiovinti savo batus

Vasara puikus metas džiaugtis lengva avalyne. Tačiau neužmirškite, jog viena batelių pora nereikėtų džiaugtis ilgiau nei vieną dieną. Kodėl? Jūsų batams reikia bent 24 valandų, kad jie pilnai išdžiūtų nuo išsiskyrusio į juos prakaito. Taigi, leiskite pasiduoti mados kerams ir keiskite batus kiekvieną dieną.

2.Neslėpkite batų spintoje

Parėjote namo ir dedate batus į tamsią spintą ar dėžę? Pagalvokite dar kartą. Pėdų grybelis mėgsta daugintis tamsiose ir drėgnose vietose. Jis bijo šviežio oro ir saulės šviesos. Grįžote namo? Palikite batus džiūti verandoje, arba ten kur yra daug šviežio oro ir saulės.

3. Palepinkite savo pėdas

Jūsų pėdų odoje yra daugiau nei  pusė milijono prakaito liaukučių. Ir karštą vasaros dieną jos dirba daug stipriau nei šaltu žiemos metu. Kad prakaito kvapas nebūtų toks įkyrus, kelis kartus per savaitę pamirkykite pėdas vandens vonelėje. Į šilto vandens vonelę galite įlašinti kelis lašus arbatmedžio aliejaus arba šliūkštelti pusę stiklinaitės ąžuolo žievės nuoviro. Arbatmedis ir ąžuolo žievė veikia dezinfekuojančiai ir  naikina prakaitu mintančias bakterijas.

4. Pakeiskite savo kojinaites

Baltos medvilninės kojinaitės puošia ir merginas ir vaikinus. Tačiau nusiėmę šias kojinaites dažniausiai varvate prakaitu. Kad taip neatsitiktų specialistai pataria vasarą nešioti kojinaites iš medvilnės ir nailono mišinio arba specialias ekologiškas iš lengvos vilnelės numegztas kojinaites.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *