Kodėl skauda galvą nėštumo metu?

Kodėl skauda galvą nėštumo metu?

Pirmojo ir antrojo nėštumo trimestru metu pykinimas ir galvos skausmai lydi ne vieną moterį. Dažniausiai moterys kenčia nuo įtampos sukeltų galvos skausmų, tačiau pasitaiko ir rimtų migrenos priepuolių. Gydytojai pastebėjo, jog net 15 procentų moterų pirmąjį migrenos priepuolį savo gyvenime patiria būtent nėštumo metu.

Kodėl gi jus puola ši bėda?

Viena iš dažniausių priežasčių- pervargimas kylantis dėl miego trūkumo. Būsima mama šlapinasi dažniau ir neretai  naktį keliasi iš lovos būtent dėl šios priežasties. Taip vietoj įprastų 8 miego valandų, ji iš tikrųjų miega vos 3-4 valandas.

Jūsų valgomas maistas taip pat gali tapti bėdos kaltininku. Migreną gali sukelti dirbtiniai saldikliai, šokoladas, mononatrio gliutamatas, džiovintuose vaisiuose besislapstantys sulfitai, rūkytoje mėsytėje gyvenantys nitritai bei sūriuose esantis pelėsis.

Neretai galvos skausmai gali atsirasti nutraukus kavos vartojimą.

Jeigu galvos skausmai jus vargina antrojo ir trečiojo nėštumo trimestro metu,- būtinai apsilankykite pas gydytoją. Šie skausmai gali būti preeklampsijos požymis.

Kada dėl šių skausmų galite nepergyventi?

Jeigu galvos skausmai jus vargino prieš nėštumą, ar juos išprovokavo įtampa ar maistais – jie greičiausiai didelės bėdos nesukels. Tačiau privalote būti labai atsakingos ir negrūsti vaistų nuo galvos skausmo kaskart vos tik suskaudo galvą. Neretai galvos skausmai gali būti iššaukti neteisingos laikysenos ar dėl pečių raumenų įtampos.

Kada jūs privalote susirūpinti?

Jeigu jums skauda galvą ir pasikeitė jūsų regėjimas,- delsti negalima. Ypač jeigu galvos skausmai yra labai stiprūs, vadinamieji klasterinio tipo. Toks galvos skausmas gali būti padidėjusio arterinio kraujospūdžio ar preeklampsijos požymis. Šiuo atveju kelias vienas – tuoj pat vykti ligoninėn.

Kaip jūs galite sau padėti?

Deja, vargu ar be gydytojo pagalbos išsiversite. Būtinai apsilankykite pas savo gydytoją, kad jis patartų, kokius  nuskausminančius vaistus jūs saugiai galite vartoti  nėštumo metu.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *