SMS ir sveikata

SMS ir sveikata- kas tarp jų bendro?


SMS ir sveikata

Pasirodo, jog mobiliųjų žinučių siuntimas taip pat gali pakenkti jūsų sveikatai. SMS žinutės surinkimas einant gali pakenkti jūsų laikysenai ir sveikatai. Pasirodo, jog rinkdami tekstinę žinutę, siuntėjai dažniausiai nemato nei kelio nei takelio tikrąja to žodžio prasme. Ką tai reiškia? Rinkdami tekstinę žinutę ir eidami iš šalies galite svirduliuoti ir atrodyti  kaip išgėrę. Tuo metu jūs negalite pamatyti prieš jus iškilusios kliūties ar duobės. Ką tai reiškia? Nagi galite pargriūti. Type n Walk apps

1. Ištieskite kaklą

Dažniausiai siunčiant  SMS žinutę rankos būna surakintos ties liemeniu ir pasilenkia žemyn. Jeigu darote taip pastoviai- įprantate kūprintis. Kaip kovoti su šia bėda? Pasistenkite atlenkti galvą atgal kas penkias minutes. Palankstykite kaklą pirmyn ir atgal, kad jūsų kaklo raumenys galėtų atsipalaiduoti.

2.  Atitraukite žvilgsnį nuo telefono ekrano

Kad galėtumėte pastebėti kliūtis savo kelyje, jūs turite tą kelią matyti. Taisyklė paprasta. Jeigu nematote kliūties, -jūs galite ne tik užsigauti bet ir susižeisti. Kaip gelbėtis? Net ir įdomiausios ir karčiausios naujienos niekur nedings jeigu kas minutę darysite trijų sekundžių pertrauką. Būtent trijų sekundžių užtenka, kad eidami pamatytumėte kliūtį savo kelyje.

Keletas tikrų mokslinių faktų

Vašingtono Universiteto mokslininkai nustatė, jog eidami ir tuo pat metu siųsdami SMS žinutes pėstieji net keturis kartus rečiau apsidairo eidami per gatvę ir žinoma tiek pat kartų rečiau atsižvelgia į eismo ženklus.  Siunčiantys SMS žinutes gatvę pereina 2 sekundėmis lėčiau nei įprastai.

Vairuodami ir siųsdami tekstines žinutes jūs  net 23 kartus daugiau rizikuojate patekti į autoavariją nei vairuodami įprastai.

Jeigu jūs vairuojate ir kalbate telefonu, jūsų rizika patekti į autoavariją yra 4 kartus didesnė nei įprastai.

Jauno vairuotojo rekacija vairuojant ir kalbant telefonu sulėtėja iki 70 mečio vairuotojo reakcijos vairuojant.

Atsakydami į tekstinę žinutę, jūs nukreipiate savo dėmesį 5 sekundes. 5 sekundžių pakanka, kad automobilis galėtų pervažiuoti per futbolo stadioną.

JAV atlikti tyrimai parodė, jog vairuodami ir siųsdami SMS žinutes, vairuotojai  nukreipia savo žvilgsnį nuo kelio net  400% dažniau nei vairuodami kaip įprastai.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *