Koks buteliukas tiks jūsų mažyliui?

Koks buteliukas tiks jūsų mažyliui? 

Koks maitinimo buteliukas yra geriausias

Ruošiatės sutikti naują gyvybę? Nuostabu. Tačiau ar žinote, ko jums reikės, kai mažylis pasibels į šį pasaulį?

Vienas iš neatsiejamų kūdikystės atributų yra maitinimo buteliukas. Taip taip. Tačiau tų buteliukų yra tiek daug ir tokių įvairių, jog galva sukasi nuo pasiūlos.

Kiek ir kokių maitinimo buteliukų reikia būtent jums? Pabandysime išsiaiškinti.

Maitinimo buteliukas reikalingas visoms mamoms. Nesvarbu, jog jūs ruošiatės maitinti krūtimi,- kūdikius reikia girdyti vandeniu, nutrauktą pienelį reikia kur nors saugiai išlaikyti iki sekančio maitinimo, na o kūdikiui augant jį reikia ir primaitinti. Būtent todėl maitinimo buteliuko reikės visoms mamoms.

Kiek gi maitinimo buteliukų reikia jums?

Koks buteliukas tiks jūsų mažyliui labiausiai priklauso nuo to, kaip jūs ruošiatės maitinti.

1. Jeigu jūs planuojate maitinti krūtimi, jums prireiks 1 arba 2 maitinimo buteliukų, kurie bus reikalingi pagirdyti mažyli vandeniu bei tam atvejui, kai mažylio negalėsite maitinti dėl netikėtų priežasčių. Tokių buteliukų talpa turėtų būti apie 100-200 ml.

2. Jeigu jūs nesiruošiate žindyti savo mažylio, jums prireiks maždaug 5 didesnių 250 ml talpos buteliukų mažylio maitinimui. Na o mažylio troškuliui numalšinti užteks 2 mažyčių 112-150 ml talpos buteliukų. Nepamirškite, jog visiems buteliukams prireiks keičiamų čiulptukų.

3. Jeigu jūs ruošiatės nutraukinėti pienelį – jums ko gero užteks keturių 150-200 ml talpos buteliukų.

Kaip išsirinkti labiausiai jūsų reikmes atitinkantį buteliuką?

1.Pirmiausia ir pagrindinė taisyklė- buteliukas turi būti saugus

Tai reiškia, jog geriausia maitinimo buteliuką pirkti vaistinėje arba vaikiškų prekių parduotuvėje. Taip jūs esate garantuoti, jog nusipirksite tokį buteliuką, kuris yra pagamintas iš nekenksmingų ir netoksiškų medžiagų. Paprastai gamintojai turi pateikti atitinkamus prekės kokybę garantuojančius sertifikatus. Todėl vaikiškas prekes geriausia pirkti būtent jiems skirtose pardavimo vietose.

2. Kuris buteliukas yra geresnis- stiklinis ar plastmasinis?

Vyresnės mamos linkusios rinktis stiklinius buteliukus. Ir jos yra teisios. Šiuos buteliukus lengva sterilizuoti, jie tarnauja ilgiau. Tačiau stikliniai buteliukai greičiau dūžta ir yra sunkesni. Jie yra patogiausi iki jūsų kūdikiui sukaks 3 mėnesiai.

Plastmasiniai buteliukai yra lengvesni ir nedūžta. Juos lengva pasiimti į pasivaikščiojimus ar keliones. Vienintelis jų trūkumas- sterilizuojant jie linkę sutrūkinėti ir neretai tampa nebe tokie skaidrūs.

3. Ar buteliuko forma yra svarbi?

Vaikiškų prekių rinka yra labai prisotinta, todėl šių prekių gamintojai stengiasi pagaminti kuo patrauklesnę ar patogesnę prekę. Tačiau daugelis mamų pripažįsta, jog patys patogiausi yra paprasti, klasikinės formos buteliukai plačiu kaklu. Buteliuko paskirtis viena – skystis į jį turi būti pilamas lengvai. Tokia pat lengva turi būti ir buteliuko priežiūra. Taigi, rinkitės tokį buteliuką, kurį bus lengviausia pripildyti ir išplauti .

4. Ką reiškia matavimo skalė ?

Ne paslaptis, jog visos mamos nori, jog buteliukas tarnautų ilgiau. Todėl matavimo skalė ant buteliuko taip pat turėtų nenusitrinti. Geriausia, jeigu ji yra įspausta į buteliuką. Naujausių buteliukų skalės neretai pateikiamos ir mililitrais ir gramais. Tai labai patogu. Skysčiai yra matuojami mililitrais, o mišinuko kiekis taip pat šone gali būti pažymėtas gramais.

5. Rinkitės kūdikio amžių atitinkantį čiulptuką

Mažyliui augant kinta ir jo poreikia, todėl prieš mėnesį tikęs čiulptukas tampa greitai nebepatogus.  Naujagimis taip pat gali užspringti, jeigu bus maitinamas vyresniam kūdikiui skirtu čiulptuku. Taigi, rinkitės mažylio amžiui skirtą čiulptuką.

6. Nemaišykite kelių gamintojų produkcijos

Kad išvengtumėte netikėtų išlaidų, stenkitės pirkti to paties gamintojo buteliukus ir čiulptukus. Taip išvengsite nemalonių siurprizų, ir būsite tikri, jog čiulptukas atitinka buteliuko kaklo skersmenį ir buteliukas neleis skysčio pro šoną.

7. Teisingai pasirinkite čiulptuką

Šiuo metu pediatrai laikosi nuomonės, jog geriausiai yra naudoti ortodontinį čiulptuką. Tokie čiulptukai atitinka kūdikio gomurio liniją ir taip formuojamas taisyklingas sukandimas. Kiek skylučių turi būti čiulptuke taip pat priklauso nuo to, ką jūs pilate į buteliuką. Taisyklė paprasta – kuo tirštesnis maitinimo mišinukas, tuo daugiau skylučių yra čiulptuke.

Neužmirškite, jog silikoniniai čiulptukai lengviau plaunami, jie ilgiau išlaiko formą ir yra beskoniai ir bekvapiai. Todėl šie čiulptukai yra pranašesni už guminius.

8. Pasirūpinkite buteliuko priežiūros priemonėmis

Jeigu nutarėte pirkti nestandartinės formos buteliuką, pirmiausiai įsitikinkite, jog galėsite jį lengvai išplauti. Taigi, pirkdami buteliuką paklauskite pardavėjo ar pardavime yra šiam buteliukui plauti pritaikytas šepetėlis. Na, o jeigu piniginė leidžia, buteliuko priežiūrai galite įsigyti ir sterilizatorių- taip būsite tikri, jog į  jūsų buteliuką supiltas maistas neperneš buteliuke užsilikusių bakterijų.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *