Šventiniai alergenai

Šventiniai alergenai Sventiniai alergenai

Šventines akimirkas mėgstame fiksuoti foto nuotraukose. Tačiau ne visiems švenčių metas yra laimingiausias laikotarpis. Sergantieji alerginėmis ligomis per šventes turi būti ypač atsargūs, nes vaišės tyko visur- tiek darbe, tiek mokslo įstaigose, tiek draugų ir giminaičių namuose. Kalėdinių švenčių metu tur būt sudėtingiausia išvengti alkoholio ir riešutų spąstų. Jeigu jau pagamintame maisto produkte riešutai ir jų produktai dažniausiai yra pažymimi tarp sudėtinių dalių ( tą jau pradėjo daryti net šokoladinių saldainių gamintojai), tai alkoholyje esančios riešutų ištraukos ir kvapai dažnai nežymimi. Taip yra todėl, jog daugelyje šalių alkoholis nėra laikomas maisto produktu, todėl jo gamintojai ne visuomet įpareigojami pažymėti alkoholinio gėrimo sudedamąsias dalis.

Žinia, visada galima atsiversti alkoholio gamintojo internetinį puslapį ir pasieškoti, iš ko tas ar kitas gėrimas pagamintas. Tačiau ar jūs įsivaizduojate save tai darant pavyzdžiui skambant Naujųjų Metų dūžiams? Taigi, gerdami alkoholinius gėrimus, ypač kokteilius, alergiški žmonės dažniausiai atsiduria nepavydėtinoje pozicijoje- tiesiog rizikuoja.

Taigi ką jums reikėtų žinoti apie alkoholinių gėrimų žymėjimą?

Stiprūs ir distiliuoti gėrimai (tokie kaip viskis ir romas) paprastai yra žymimi standartiniu būdu. Jų etikėtėje paprastay yra pažymimi

Gėrimo pavadinimas
Alkoholio kiekis
Gamintojo adresas
Gamybos šalis
Gėrimo kiekis
Gėrimo dažai ir dažikliai
Medienos apdorojimo būdas (kokio medžio statinėje gėrimas buvo raugintas)
Kitos sudėtinės dalys (vartoti dažai, saldikliai, sulgitai)
Gėrimo tipas (maišytas, du kartus distiliuotas ir pan)
Gėrimo amžius
Gamintojo duomenys
Perspėjimas apie poveikį jūsų sveikatai

Dažniausiai šiose etiketėse nėra žymima maistinė produkto vertė ir gėrimo receptūra

Dar viena problema, su kuria susiduriama maisto ir gėrimų gamyboje. Net jei receptūroje ir nenaudojami riešutai, neretai jų mikroskopinės dalelės gali būti pernešamos į kitus maisto produktus kryžminiu būdu – tai yra per tą pačią įrangą. Gėrimų gamintojai nėra įpareigoti gėrimus gaminti apsaugotoje nuo riešutų dulkių aplinkoje. Fabrikai dažniausiai gamina ir fasuoja po kelis užsakymus iš karto, todėl niekas negali garantuoti, jog riešutų turintis produktas nekeliavo konvejeriu prieš kelias valandas.

Taigi, kaip jūs galite išvengti alerginių reakcijų vaišindamiesi švenčių metu?

  • Visų pirma jūs galite paprašyti nepuošti jūsų gėrimo. Alkoholinių kokteilių puošimui naudojamos gražiosios Maraschino vyšnios yra mirkomos migdolų ištraukoje. Taigi, atsisakydami papuošto gėrimo jūs jau sumažinsite alerginės reakcijos riziką.
  • Stenkitės negerti koktelių. Būtent kokteliuose ir mėgsta slėptis alergenai. Geriausia vaišinkitės tokiu gėrimu, kurį barmenas pils į jūsų taurę jums matant – tiesiai iš butelio.
  • Gerkite tik tuos gėrimus, kuriuos gerai pažįstate, ir galite gerti saugiai.
  • Jeigu esate alergiški, pasinaudokite užsieniečių patirtimi ir įsigykite pirmosios pagalbos priemones, – apsauginius auto-injektorius.

Žemiau pateikiame alkoholinių gėrimų sąrašą, kurių gamyboje tikrai yra naudojami riešutai ir jų ekstraktai

Riešutų ir jų ištraukų yra šiuose alkoholiniuose gėrimuose ir kokteiliuose

Amaretto
Creme de noyaux
Creme de noix
Frangelico
Galliano
Kahana Royale
Nocello
Beefeater
Bombay Sapphire
Harp Lager
Phillips Dirty Squirrel
Southern Comfort
Eblana
Nocino

Šis sąrašas toli gražu nėra pilnas. Todėl vaišindamiesi svečiuose, stenkitės vaišintis tik tuo, ką gerai žinote. Mielų ir linksmų jums švenčių. Sutikite jas sveiki ir laimingi.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *