Nėštumas ketvirtame gyvenimo dešimtmetyje

Nėštumas ketvirtame gyvenimo dešimtmetyje- už ir prieš Nestumas 4 gyvenimo desitmetyje

 

Jeigu jūs įžengėte į ketvirtąją dešimtį ir galvojate apie gandrus- būkite nusiteikę diplomatiškam bendravimui su gydytojais. Jie tampa labai mandagiais, nes moters amžius tarp 38 ir 42 metų yra vadinamas vėlyvąja reprodukcijos stadija.  Atvirai tariant peržengusi ketvirtojo amžiaus ribą moteris įžengia į perimenopauzės periodą, kurio metu jos hormonai gali pradėti krėsti ką tik nori.  Po perimenopauzės seka menopauzė, kuri svarbi tuo, jog mėnesinės visiškai išnyksta, o tai reiškia jog šansai susilaukti atžalos išnyksta su mėnesinių ciklu. Menopauzės galima tikėtis pasiekus 51 metų ribą, todėl kada tiksliai prasideda perimenopauzė negali pasakyti niekas. Iš tiesų šis gyvenimo periodas nėra labai palankus būsimai mamai. Ovuliacija gali įvykti arba ne, kai kurių mėnesinių ciklų metu jos iš viso nėra. Pastoti tampa sunkiau o ir nėštumai gresia didesnėmis komplikacijomis, juos gali būti sunku išsaugoti.

Kaip į tai reaguoja kūnas?

Nėštumas virš keturiasdešimties tikrai nėra paprastas. Dažniausiai tai iškovotas nėštumas, kurio metu buvo pastota tik IVF pagalba. Moteris šiuo metu turi būti ypatingai atidžioje gydytojų priežiūroje- moters organizmo laukia dideli išbandymai, padidėja gestacinio diabeto, padidėjusio kraujospūdžio ir priešlaikinio gimdymo rizika. Todėl jeigu ryžtatės nėštumui šiame amžiuje, visų pirma turite būti tikros, jog esate pakankamai sveikos, kad galėtumėte išsaugoti naują gyvybę.

Kuo ypatingas nėštumas šiuo gyvenimo laikotarpiu?

Šiame gyvenimo tarpsnyje tėvais ryžtasi tapti tikrai mylintys tėvai. Neretai jų išsilavinimas yra aukštesnis nei daugumos, o taip pat aukštesni ir gyvenimo standartai. Mokslininkai pastebėjo, jog vyresnio amžiaus mamos ilgiau maitina. Tačiau jie pastebėjo ir dar vieną įdomų faktą- šios mamos yra žymiai rūpestingesnės ir mažiau išsiblaškiusios nei jaunesnės nemigos iškankintos mamos. Jos taip pat lengviau pakelia nemigos lydimus pirmuosius kūdikio gyvenimo metus.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *