Tinimas nėštumo metu

Tinimas nėštumo metu- ar tai normalu? 
Tinimas nestumo metu

Deja, tinimas ir tinimai yra normalūs nors ir nemalonųs nėštumą lydintys reiškiniai. Kiekvienos nėščios moters kūnas sulaiko šiek tiek skysčių. Viena moteris gali tinti daugiau, – kita mažiau. Daugiau sutinsta viršsvorio turinčios moterys. Mažiau dažniausiai tinsta tos, kurių svoris prieš nėštumą buvo nedidelis. Tačiau vienos taisyklės čia nėra. Netgi tuo metu, kai moteriai atrodo, jog ji nėra sutinusi, ji visgi sulaiko šiek tiek vandens.

Kodėl taip vyksta?

Būsimos mamos širdis turi perpumpuoti daugiau kraujo. Todėl padidėjęs kraujo tūris dėl mus veikiančios žemės traukos kaupiasi žemiau esančiose ir nuo širdies nutolusiose kūno vietose- kojose ir rankose. Prie to prisideda ir padidėjusios gimdos svoris, kuris apsunkina veninio kraujo sugrįžimą į širdį.Būsimos mamos inkstai taip pat dirba žymiai daugiau, jos organizmas gamina daugiau vandenį sulaikančių hormonų, taip pat keičiasi ir elektrolitų pusiausvyra jos kraujyje. Vaikeliui augant, antrojoje nėštumo pusėje didėjanti gimda pradeda spausti pilvo venas ir limfagysles, todėl kraujui tampa  sunkiau nutekėti iš kojų į širdį. Dėl to antroje nėštumo pusėje patinsta pėdos. Tinstama ir suvartojant pernelyg daug druskos ar išgėrus pernelyg daug skysčių.

Kada pergyventi dar nereikia?

Jeigu čiurnos, pėdos ir pirštai šiek tiek sutinsta vakarop, labai eprgyventi nereikėtų. Ypač jeigu daug stovėjote ar diena buvo karšta. Toks lengvas patinimas dar nėra pavojingas jūsų vaikeliui, nors ir nėra malonus.

Kada skubėti pas gydytoją?

Nors lengvas palaipsniui atsirandantis patinimas dažniausiai nėra didelės bėdos požymis, tai staigai sutinęs veidas, kojos ar rankos yra bėdos signalas. Staigus skysčių susilaikymas gali staiga padidinti kraujospūdį ir sukelti didesnių bėdų. Jeigu staiga sutino veidas, pėdos ar plaštakos- tuoj pat pasirodykite gydytojui. Tai gali būti sunkios būklės vadinamos preeklampsija požymis. Ši bėda pasitaiko gan retai,tačiau tai sunki nėštumo komplikacija, todėl staiga sutinus reikia važiuoti ligoninėn.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *