Toksikologijos klausimynas

Toksikologijos klausimynas

1 klausimas

1. Karštą vasaros dieną Vilniaus miesto Kalvarijų gatvėje oras yra rusvos spalvos. Kodėl taip yra?

2 klausimas

2. Karštą dieną jūs įstrigote Vilniaus Kalvarijų gatvėje susidariusiame kamštyje. Kamštyje praleidote daugiau nei 3 valandas ir jums pradėjo skaudėti galvą. Vėliau pradėjo tvinksėti smilkiniai ir pradėjo smarkiai plakti širdis. Kokių dujų jūs greičiausiai prisikvėpavote?

3 klausimas

3. Šie oro teršalai gali išprovokuoti astmos priepuolį ir smarkiai sudirginti akių gleivines net tuo atveju kai jų koncentracija ore yra tik 1–2 ppm. Dažniausiai šie teršalai vargina asmenis gyvenančius skalūnų deginimo rajonuose. Kokios tai dujos?

4  klausimas

4. Kokie alifatiniai angliavandeniliai sukelia CNS depresijos reiškinius, atminties sutrikimus ir periferines neuropatijas?

5 klausimas

5. Kaip gydysite apsinuodijmą parationu?

6 klausimas

6. Šis junginys toksiškai veikia žmogaus kaulų čiulpus ir gali sukelti leukemiją. Koks tai junginys?

7 klausimas

7. Apleistame karinės bazės sandėlyje vaikai rado senas bačkas su neaiškios kilmės kristalais. Vėliau jie pradėjo dusti, vargino diegliai pilve ir viduriavimas. Iš nosies gausiai skyrėsi gleivės, pradėjo stipriai kosėti ir atkosėti daug gleivių. Kokiomis medžiagomis vaikai galėjo apsinuodyti?

8 klausimas

8. Greitkelio darbininkas purškė kelkraščius parakvatu. Dirbdamas netyčia prarijo gurkšnelį chemikalo. Po 2 valandų jis pateko į priėmimo skyrių skųsdamasis:

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *