Homeopatiniai vaistai galvos skausmams gydyti

Homeopatiniai vaistai nuo galvos skausmoHomeopatiniai vaistai galvos skausmams gydyti

Homeopatiniai vaistai nėra pirmo pasirinkimo gydymas sergant galvos skausmais  ar kitomis odos ligomis. Todėl šis susirgimas visų pirma turi būti gydomi pagal gydytojo nurodymus. Homeopatinis gydymas yra tik pagalbinė priemonė ir yra  pagrįstas tik homeopatijos principais. Jei ligos eiga sunkesnė, jos gydymui reikia naudoti kliniškai patikrintas priemones.

Belladonna

Šis preparatas gali padėti kai galvos skausmai yra pulsuojančio pobūdžio, prasideda pakaušio ir kaklo srityje ir plinta į kaklą ir smilkinius ( ypač į dešinįjį). Paprastai toks skausmas sustiprėja nuo triukšmo, šviesos ar judesio. Preparatas neretai naudingas kai galvos skausmai paaštrėja apie 3 valandą dienos. Priepuolio metu vyzdžiai gali būti išsiplėtę, stebimas jautrumas šviesai, asmuo gali būti mieguistas arba kliedėti.

Spigelia

Šis preparatas gali padėti kai galvos skausmas yra ypač stiprus ir yra jaučiamas kairėje pusėje, neretai jis yra stipriai pulsuojantis, badantis ar kalantis , jaučiamas virš akies obuolio ar akies obuolyje. Tokiam asmeniui palengvėja labai ramiai, beveik nejudant gulint ant dešiniojo šono ir prilaikant galvą.

Aconite

Šis preparatais tiks kai yra būgštaujama, bijoma artėjančios mirties ar minios, esant nerimui ar nekandtraujant, esant stipriems nusivylimams. Tokio asmens būklė pagerėja apsiverkus, įkvėpus gryno oro, sušilus ar išprakaitavus. Jo būklė paprastai blogėja tvankiose patalpose, šaltame ore, išsigandus, ryškioje šviesoje ir esant triukšmingoje aplinkoje. Įprastinės dozės – 30C kas 10-15 minučių-iki 6 dozių.

Nux vomica

Šis preparatas tiks kai yra sunku susikaupti, asmuo yra ypač sudirgęs, linkęs visus kritikuoti, jį visi erzina. Tokio asmens būklė pagerėja sušilus, stipriai spaudžiant galvą, išsiplaunant galvą ar ant jos dedant šaltus kompresus, vakarą praleidžiant vienatvėje. Šio asmens būklė pablogėja šaltu, sausu ar vėjuotu oru, neretai naktį tarp 3 ir 4 valandos ryto, vartojant stimuliuojančias medžiagas, po valgio, fizinės ar protinės įtampos ar triukšmingoje aplinkoje. Įprastinės Nux vomica dozės – 6c kas 10-15  minučių- iki 6 dozių.

Lycopodium

Šis preparatas tiks kai trūksta pasitikėjimo savimi, vargina nerimas ir baimės, yra atminties sutrikimų, sunku susikaupti, vargina pykčio priepuoliai. Tokio asmens būklė pagerėja nusiėmus ankštus ar varžančius rūbus, truputį pajudėjus, išėjus į vėsų orą, suvalgius ar išgėrus ką nors karšto ar naktį. Jo būklė pablogėja nešiojant ankštus ar varžančius rūbus, persivalgius, ankštose patalpose, naktį tarp 4 ir 8 valandos ryto. Įprastinės Lycopodium dozės – 6c kas 15 minučių- iki 10 dozių, vartojant vos tik prasidėjus skausmams.

Nat. mur.

Šis preparatas trūks kai asmuo nori pabūti vienas, nepriima užuojautos, gedi ar paskendęs nemaloniuose prisiminimuose. Jam pagerėja gryname ore, ant galvos uždėjus šaltą kompresą, pasninkaujant ar atsigulus. Tokio asmens būklė blogėja šilumoje, judant, ankštoje aplinkoje ar gedint. Įprastinės Nat.mur. dozės yra 6c kas 15 minučių – vartojama iki 10 dozių nuo pirmųjų simptomų atsiradimo.

Pulsatilla

Šis preparatas tiks ieškanties užuojautos ir padrąsinimo, jautriems ir lengvai pravirkstantiems asmenims. Jų būklė paprastai pagerėja šaltame ore ir atvirame lauke, judant ar verkiant. Tokių asmenų būklė blogėja šiltoje aplinkoje, valgant sočiai ir riebiai, vakare arba per menstruacijas.  Įprastinės Pulsatilla dozės yra 6c kas 15 minučių – vartojama iki 10 dozių nuo pirmųjų simptomų atsiradimo.

Ammonium mur.

Šis preparatas tiks esant melancholijai, būgštavimams ir nerimui, kai norisi verkti, bet neįmanoma pravirkti, esant nepasitenkinimui. Tokio asmens būklė gerėja atvirame ore, greitai pabėgiojus, lankstantis ar vaikščiuojant, atsigulus ar užmigus. Būklę paprastai blogėja vaikščiojant ratu, sėdint ar naktį tarp 2 ir 4 valandos ryto. Įprastinės Ammonium mur. dozės yra 6c kas 15 minučių – vartojama iki 10 dozių nuo pirmųjų simptomų atsiradimo.

Colocynthis

Šis preparatas tiks sudirgusiems, lengvai įsižeidžiantiems asmenims, kurių skausmai atsiranda supykus, ypač slopinant pyktį, Tokie asmenys yra nervingi, tačiau nemėgsta daug šnekėti. Jų būklė pagerėja prispaudus skaudamą vietą, pasilenkus, šildant , būnant ramiai ar labai švelniai judant. jų būklė blogėja šaltame ore, šlapiu oru, esnt emocinei įtampai, gulint ant skaudamo šono, naktį.Įprastinės Colocynthis dozės yra 6c kas 15 minučių – vartojama iki 10 dozių nuo pirmųjų simptomų atsiradimo.

Rhus tox.

Šis preparatas tiks esant ypač dideliam nerimui ir naktiniams būgštavimams, kai vargina depresija, nerimas ir neviltis bei ašarojimas.Šių asmenų būklė gerėja šildant  ar trinant skaudamą vietą, ištiesiant galūnes arba pastoviai judant.Jų būklė blogėja ramybėje ar vos tik sujudėjus po patirto poilsio, šaltoje ir drėgnoje aplinkoje arba po vidurnakčio. Įprastinės Rhus.tox.  dozės yra 6c kas 15 minučių – vartojama iki 10 dozių nuo pirmųjų simptomų atsiradimo.

Kombinuoto gydymo preparatai

  • Antimigren – gamintojas  Pascoe
  • Spigelon- gamintojas Heel
  • Vertigoheel – gamintojas Heel

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *