Ar geliniai nagai yra saugūs?

Ar geliniai nagai yra saugusAr geliniai nagai yra saugūs?

Geliniai ( akriliniai) nagai vilioja akį ir pabrėžia moters rankų grožį. Tačiau ar šie dirbtiniai nagučiai nekenkia sveikatai?

Medikai laikosi nuomonės, jog sukietėję geliniai nagai jūsų nagui nepakenks. Tačiau jie gali tapti nagų infekcijos priežastimi. Kodėl ir kaip taip įvyksta?

Į nago plokštelę ar nago guolį infekcija gali patekti jeigu gelinis nagas nulūžta. Tačiau gali būti ir kitaip. Nagui augant, tarp akrilinės plokštelės ir ataugančio nago pamažu atsiranda plyšelis. Šiame plyšelyje yra šilta ir neretai drėgna ir todėl bakterijos jame smagiai dauginasi. Infekcija nagą gali užpulti ir tuometi jeigu dirbtinis nagas yra pernelyg ilgas ar pernelyg kietas, taip pat jeigu infekcija buvo užnešta naudojant nedezinfekuotus manikiūro įrankius. Kartais moteris gali būti tiesiog alergiška nagų geliui ar lakui- ir vien dėl to gali išsivystyti uždegimas, o vėliau nago infekcija.

Nagų guolio infekcijos požymiai yra visiems gerai žinomi ir lengvai atpažįstami: tai paraudimas, patinimas ir sunkiausiu atveju – pūliai.

Kaip išvengti nagų infekcijos jeigu visgi nutarėt įsigyti gražius nagučius?

Jeigu akrilinius nagus ruošiatės užsidėti salone- pirmiausia įsitikinkite, ar jo darbuotojai yra apmokyti šio darbo – kiekviena manikiūristė paprastai turi jos profesinį išsilavinimą rodančius sertifikatus. Manikiūro procedūras darykitės tik tuose salonuose, kur tokie sertifikatai yra iškabinti viešai.

Nesigėdinkite pasidomėti kaip manikiūristė dezinfekuoja savo darbo įrankius. Įsitinkinkite, jog prieš darbą ji nusiplovė rankas, ir išdezinfekavo įrankius, o taip pat daro tai kiekvieną kartą prieš priimdama naują klientą.

Kadangi nagų dildės paprastai nedezinfekuojamos,- paprašykite naujos nagų dildės ar atsineškite savo nagų dildę.

Ataugančių nagų priežiūra turi būti savalaikė. Pas manikiūristę dar kartą reikėtų apsilankyti po dviejų- trijų savaičių.

Jeigu jūs žinote ką darote ir norite nagus prisiauginti pačios namuose,- būtinai atidžiai perskaitykite tai, kas parašyta ant pakuotės.

Su geliu dirbkite tik gerai vėdinamoje patalpoje.

Įsitikinkite, jog jūsų nago guolis ir jį supanti oda yra gerai apsaugota nuo chemikalų.

 Kas 3 mėnesius akrilinius nagus reikia pašalinti ir leisti jūsų nagams atsigauti ir pakvėpuoti . Jeigu nago plokštelė nuėmus nagus jums  atrodo įtartinai, būtinai kreipkitės į odos ligų gydytoja, kad jis juos apžiūrėtų.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *