Kazeinas

Kazeinas

Kazeinas yra pieno baltymas. Piene jo yra apie 80 procentų. Nuo išrūgų balymų jis sjiriais tuo, kad yra skirtingai įsisavinamas. Išrūgų baltymai virškinamajame trakte yra įsisavinimi gana greitai. Tuo tarpu kazeino absorbcija vyksta gan ilgai ir pastoviu greičiu. Jo įsiurbimas trunka apie 7 valandas. Ir išrūgų baltymai ir kazeinas yra panašaus skonio, išgrynintas kazeinas yra beveik beskonis.

Kaip maisto paplidas yra parduodamas kalcio kazeinatas yra baltymas. Jo gamyboje yra naudojamas nugriebto pieno kazeinas. Kalcio kazeinatas beveik netirpsta vandenyje, gamybos procese jis yra lengvai atskiriamas nuo kitų pieno baltymų, cukraus bei mineralinių piene esančių medžiagų. Kalcio kazeinato sudėtyje yra  apie 17% glutamo rūgšties .

Kazeiną mėgsta naudoti sportininkai, ypač kultūristai. Dažniausiai yra vartojamas pusryčiams arba prieš miegą. Kadangi jis skyla lėčiau nei kiti pieno išrūgų produktai, jis ir veikia ilgiau. Todėl mažiau kamuoja alkis, o organizmas aprūpinamas amino rūgštimis ilgesnį laiko tarpą.

Kad kazeino įsisavinimas truktų dar ilgiau jį siūloma vartot su žuvų taukais.

Išrūgų baltymai ir kazeinas – kuris pranašesnis?

Pirmiausiai skiriasi abiejų maisto papildų veikimo laikotarpis. Pieno išrūgų baltymai virškinami gan greitai- jų įsiurbimas žarnyne vyksta greitai ir organizmas su jais gauna smūginę amino rūgščių dozę.

Tuo tarpu kazeino baltymas yra virškinamas žymiai lėčiau, todėl ir jo įsiurbimas vyksta lėčiau. Smūginio efekto čia nėra.

Iš kitos pusės pieno išrūgose yra daugiau leucino. Jo čia yra beveik du kartus daugiau. Leucinas yra pagrindinė amino rūgštis, kuri mūsų organizme paleidžia baltymų sintezės mechanizmą.

Daugiau skaitykite

  • Amino rūgštys Amino rūgštys yra būtina mūsų organizmui statybinė medžiaga, iš kurios […]
  • Krilių aliejus Kriliai yra Antarkties vandenyne gyvenantys mikroskopiniai vėžiagyviai, kurie […]
  • Acidofilinės bakterijos - Acidofilinės bakterijos,  Lactobacillus acidophilus  - Bacid, DDS-Acidophilus, […]
  • Argininas - argininas - 2-Amino-5-guanidinopentanoic Acid, (2S)-2-Amino-5-{[amino (imino) […]
  • 7 – Keto 7-KETO ( 3- acetil-7 oksodehidroepiandrosteronas , […]
  • Vaistinės česnako savybės – Česnakas  – Allium sativum -  Builis , cibulaitis, čekinis gudinukas, […]
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *