Nimfomanija

Nimfomanija- kas tai yra?

Nimfomanija yra vadinamas padidėjęs moterų  lytinis potraukis. Apskritai lytinio potraukio padidėjimas yra vadinamas erotomanija. Nimfomanija yra priskiriama prie psichologinių sutrikimų. Pasitaiko nedažnai. Viena iš 2.5 tūkstančio moterų gali skųstis šiuo sveikatos sutrikimu.

Priežastys

Nimfomanijos priežastys gali būti labai įvairios: asmenybės sutrikimai, maniakinės būsenos, šizofrenija. Dažnai šio susirgimo  priežastis yra narkomanija. Kartais atsiranda dėl organinių smegenų pakitimų-  kraujotakos sutrikimų, auglių. Kartais susirgimas atsiranda sutrikus hormonų pusiausvyrai- ypač po sunkios traumos, gimdymo, po nėštumo. Jį gali paskatinti nuolatinis aptemptų drabužių dėvėjimas, ankstyvi lytiniai santykiai, nesutarimai šeimoje. Kartais susirgimas atsiranda menopauzės metu.

Požymiai

Nimfomanija pasireiškia tuo, kad moteriai  jau nebeužtenka vieno ar kelių lytinių partnerių. Seksualiniu objektu neretai tampa bet koks žmogus, nepriklausomai nuo jo lyties ar amžiaus. Nimfomanės dažniausiai lytiškai santykiauja daug kartų per dieną ir būtinai su skirtingais partneriais. Manoma, kad jos niekada nepasiekia orgazmo ir šis susirgimas yra nesąmoningas orgazmo siekimas.

Gydymas

Dažnai nimfomanija –  yra kokios nors kitos labai rimtos ligos išraiška, todėl pacientė turi būti tiriama ne tik seksologo, bet ir neurologo, psichiatro, endokrinologo.  Gydymas visuomet yra skiriamas nustačius pagrindinę ligą. Jeigu šis susirgimas  nessukelia jokių problemų nei pačiai moteriai, nei jos partneriui, yra laikoma, jog šiuo atveju gydymo jai nereikia.

Daugiau skaitykite

  • Nemiga vyresniame amžiuje Vyresniame amžiuje nemiga yra dažnai pasitaikanti problema. Ji yra siejama su […]
  • Paranojinis sindromas Tai yra vienas iš kliedesių sindromų. Yra išskiriami paranojinis, paranoidinis […]
  • Frigidiškumas Frigidiškumu yra vadinamas moters  lytinio potraukio sumažėjimas, kai nerandama […]
  • Paranoidinis sindromas Tai yra susirgimas, kuris iš esmės yra  tolimesnis paranojinio sindromo […]
  • Alzheimerio liga Alzheimerio liga yra lėtinė neurodegeneracinė liga, paliečianti vyresnio amžiaus […]
  • Depresija vyresniame amžiuje Depresija yra viena iš dažniau pasitaikančių vyresnio amžiaus žmonių bėdų. […]
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *