Silicis

Silicis kaip maisto papildas

Pastaraisiais metais grožio industrija atsigręžė į dar vieną mineralą – silicį. Senėjimo specialistai mėgsta teigti, jog senėjimo požymiai – triušantys plaukai, suvytusi oda, trupantys nagai yra ne kas kitas, kaip silicio trūkumo požymiai.
Iš tiesų mūsų kūne esančios silicio atsargos senka su amžiumi. Senstant, jo mūsų ląstelėse lieka vis mažiau.Būtent tai pradeda matytis veidrodyje- mažėja odos elastingumas, lėčiau gyja žaizdos, plaukai išsausėja o nagai pradeda lūžinėti. Pradėjus vartoti maisto papildus su siciliciu neretai pagreitėja žaizdų gijimas ir odos, plaukų bei nagų būklė. Jie atauga stipresni.

Yra įrodyta, jog silicis tikrai yra svarbus odos elastingumui bei jungiamiesiems mūsų kūno audiniams. Silicis dalyvauja glikozaminoglikanų sintezėje. Jie yra tarsi mūsų odos statybinės plytos, kurios yra atsakingos už drėgmės kiekį audiniuose.

Silicio trūkumo požymiai pirmiausia pasireiškia žaizdų gijimo sulėtėjimu bei kolageno sintezės sutrikimais. Kosmetikos pramonės specialistai teigia, jog vartojant maisto papildus su siliciu galima sumažinti odos senėjimo ir oksidacinio streso požymius.

Silicis taip pat yra svarbus žarnų sveikatai. Jis padeda atsistatyti žarnų gleivinėms ląstelėms, ir gali būti naudingas gyvenantiems pastovios įtampos sąlygomis. Uždegimas yra kiekvieno susirgimo pagrindas. Tačiau dažniausiai organizme pirmasis uždegimo židinys yra mūsų žarnyne. Todėl tai kas palaiko ir stiprina žarnyno sveikatą yra sveika visam organizmui.

Kur yra silicio?

Silicio yra oboliuose, šviežiuose kopūstuose, morkose, agurkuose, moliūguose, avižose, meduje, migdoluose, apelsinuose.

Šie maisto produktai nuo seno ir vartojami kaip grožį puoselėjantis maistas. Jie turėtų puikuotis ant kiekvieno iš mūsų stalo. Ypač jeigu plaukai pradėjo sausėti, oda pradėjo šerpetoti, o nagai – lūžinėti.

Ar yra maisto papildų su siliciu?

Taip. Tačiau geriausi maisto papildai yra tie, kuriuose silicis yra koloidinis- tai yra išleidžiamas kaip gelis arba tabletės. Jis taip ir vadinasi  colloidal silica. Kolodinį silicį galima įmaišyti į gėrimus arba tiesiog į vandenį. Jis pasisavinamas greičiau.

Daugiau skaitykite

  • Antioksidantai ir laisvieji radikalai Laisvieji radikalai yra labai aktyvios medžiagos, kurios susidaro mūsų organizma […]
  • Kalis Kalis, kalcis ir magnis būtini , jog tavo ląstelė gyventų . Kalio reikia […]
  • Kalcis ir jo preparatai        Kalcis sudaro apie 2 procentus viso kūno masės. Jo reikia kiekvienai […]
  • Amino rūgštys Amino rūgštys yra būtina mūsų organizmui statybinė medžiaga, iš kurios […]
  • Argininas - argininas - 2-Amino-5-guanidinopentanoic Acid, (2S)-2-Amino-5-{[amino (imino) […]
  • Cinkas     Cinkas dalyvauja gyvybinėse ląstelės reakcijose. Jis vadinamas […]
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *