Pirsingas ir moters sveikata

Pirsingas ir moters sveikata

Pirsingas ir sveikata

Pirsingas šiai dienai yra tapęs jaunimo gyvenimo dalimi. Auskaras ausyje nestebina nieko, tačiau auskaras mamboje ar liežuvyje  taip pat pat niekam nebedaro įspūdžio.  Jaunos merginos auskarus veria kur tik susigalvojusios, neretai net neišsiaiškinusios ar toks auskaras nepakenks jų savijautai.

Kur veriami auskarai?

 

Auskarai ausyse

Žmonija ausis puošia jau nuo senovės. Kai kuriuose kraštuose tai laikoma sveikatą gerinančia procedūra. Šiai dienai laikoma, jog ausies pradūrimas , jeigu jis yra atliekamas laikantis  aseptikos taisyklių yra nepavojinga procedūra. Ausies lezgelis paprastai užgyja per 2 savaites. Jeigu sugalvojote vertis auskarą į ausies kremzlę- gerai pagalvokite ar tikrai to norite. Virš ausies kremzlės yra daug nervinių galūnėlių, auskaro vėrimas gali būti skausmingesnis ir gyja ilgiau. Kai kurioms moterims žaizda ausies kremzlėje gali ir neužgyti.

Auskaras bamboje

Antra pagal dažnumą auskaro vėrimo vieta yra bamba.  Šioje vietoje auskarus dažniausiai nori vertis paauglės. Sklando nuomonė, jog auskaras bamboje atrodo labai seksualiai.  Žaizda bamboje gyja ilgai- gali šlapiuoti net kelis mėnesius. Auskaro vėrimas šioje vietoje jau yra susijęs su rizika sveikatai – neteisingai įvedant adatą galima pradurti pilvaplėvę,  o pūlinėlis žaizdelėje gali baigtis kraujo užkrėtimu. Svarbu ir tai, jog gyjant žaizdai negalima netgi sportuoti ir atlikinėti pilvo presui skirtų pratimų. Dar viena problema, apie kurią paauglės nežino – nėštumas. Per devynis nėštumo mėnesius labai keičiasi pilvo apimtis, gali susidaryti ne tik strijos, bet ir bambos išvarža. Gal būt dėl to  senovėje bamba buvo laikoma šventa vieta ir aplinkiniams nerodoma.

Auskaras veide

Veidas -rimtų problemų zona. Veide daug kraujagyslių ir nervų galūnėlių. Verdamos antakį ar į nosį skausmo neišvengsite. Antakiuose gali susidaryti pūlinėliai, kurie linkę plisti tolyn ir gilyn,- taigi randas gali būti labai negražus. Antakių ir nosies žaizdos gis ilgai. Be to auskaras šnervėje gali trukdyti kvėpuoti.

Auskaras liežuvyje

Sukelia tikrą grėsmę jūsų sveikatai. Žaizda gis ir skaudės ilgai- ilgiau nei du mėnesius. Nešiodamos auskarą šioje vietoje rizikuojate susigadinti priekinius dantis. Be to, auskaras liežuvyje trukdo kalbėti ir valgyti. Ilgainiui gali išsivystyti kalbos ir dikcijos sutrikimai, kurie jaunos moters tikrai nepuošia.

Auskaras intymioje vietoje

Auskarus šioje vietoje dažniausiai veriasi ( bent jau tokius gandus skleidžia žiniasklaida) šou pasaukui atstovai. Gal būt tai ir atrodo egzotiškai, tačiau didesnio pasitenkinimo meilės žaidimuose toks auskaras nesuteiks. Randas šioje vietoje bus labai skausmingas, gis ilgai ir jį bus sudėtinga prižiūrėti. Kol randas gis- meilės žaidimais nebus galima užsiimti visiškai. Sklando gandai, jog auskaras klitoryje padidina malonumo pojūtį. Tačiau iš tikrųjų yra priešingai – pradūrus nervines galūnėles jaučiamas ne malonumas, o skausmas. O malonumo pojūtis gali išnykti visam gyvenimui. Iš kitos pusės, auskaras intymioje vietoje neleis naudotis apsaugos priemonėmis. Taigi, neapsaugos jūsų nuo lytiškai plintančių infekcijų, hepatitų ir ŽIV.  Ar jūs dar norite auskaro šioje vietoje?

Auskaras spenelyje

Žmonijai šis auskarų vėrimo būdas taip pat pažistamas. Tačiau speneliuose auskarus nešiojo tik vyrai. Pradurtas spenelis gyja ilgai. Po to jis tampa vis labiau nejautrus. Jeigu jūs norite turėti vaikų – maitindamos kūdikį galite turėti problemų.

Pirsingas nėštumo metu

Bloga idėja. Nėščioms moterims auskarų vertis negalima. Auskaro vėrimas visada yra daugiau ar mažiau skausmingas. Todėl jūsų skausmą gali jausti ir mažylis. Nėštumo metu jūsų imuninė sistema dirba ne tik jums,bet ir mažyliui. Todėl yra šansų, jog žaizda gis ilgiau ir sunkiau.  Be to, auskaro vėrimo procedūra visada susijusi su infekcijos pavojais. O šiuo atsakingu gyvenimo metu jūs mažiausiai to norite.

Kada auskarų vertis tikrai negalima?

Auskaro vėrimo procedūrą reikia atidėti jeigu jūs karščiuojate. Pakilusi temperatūra yra ligos požymis. Ligonių žaizdos gyja ilgiau.
Auskaro negalima vertis esant lėtinės ligos paūmėjimui ar peršalus.
Moterims auskarų nereikėtų vertis mėnesinių metu. Logika čia visiškai paprasta – mėnesinių metu jūsų imunitetas yra nusilpęs, todėl žaizdos gis ilgiau ir randai gali likti labai negražūs.
Auskarų vertis vasarą ar per karščius taip pat nereikėtų. Laikantis karštam orui labiau prakaituojama, todėl žaizdos gyja sunkiau, didesnė tikimybė, kad jos supūliuos.

Pačioms vertis auskarų nevalia. Juos turėtų verti tik specialistai ir tik aseptinėmis sąlygomis. Saviveikla šiuo klausimu gali baigtis kraujo užkrėtimu ir mirtimi.

Ar įvėrus auskarą gali būti komplikacijų?

Gali. Visada gali išsivystyti pūlinės komplikacijos. Taip pat gali išsivystyti ir alerginės reakcijos.

Auskaras intymioje vietoje gali baigtis nevaisingumu ir apsunkintu gimdymu. Todėl šioje vietoje jo iš viso nereikėtų vertis.

Auskarai bamboje, speneliuose ar intymiose vietose linkę užstrigti, užsikabinti už rūbų – tai gali sukelti rimtas ir labai skausmingas traumas, kurias labai sunku išgydyti.

Auskaras burnoje gali sukelti dantenų uždegimus, pakenkti jūsų dantų emaliui, paskatinti apnašų susidarymą, pakeisti skonio pojūtį.

Ką byloja statistika?

Kinų medikai pirsingą laiko gryna žala moters sveikatai. Neteisingai ir ne vietoje įvertas auskaras gali pridaryti rimtos žalos.

Anglų medikai teigia, jog auskarų vertis į spenelius ar lytinius organus neverta. Beveik 40%  moterų įsivėrusios auskarus į intymias vietas vėliau kreipiasi į gydytojus dėl rimtų lytinių organų susirgimų, jų lytinis gyvenimas po to taip pat neretai sutrinka.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *