Streptokoko B grupės antigenas

Tyrimo pavadinimas – Streptokoko B grupės antigenas

Sinonimai – Streptococcus agalactiae latekso skryningas, B grupės streptokoko latekso greitas testas, Rapid tube CAMP test for identification of Streptococcus agalactiae (Lancefield group B).

Tyrimo reikšmė

B grupės streptokokas yra Gram teigiamas mikroorganizmas. Jis dažniausiai sukelia yra naujagimių infekcijas priežastis. Streptokoko B grupės antigeno testas yra atliekamas norint nustatyti, ar naujagimis turėjo sąlytį su streptokoku B. Taip gali įvykti plyšus membranoms gimdoje ar gimdymo metu.

Naujagimių streptokokinė infekcija gali pasireikšti anksti po gimdymo – nuo pirmųjų valandų po gimimo iki 5 parų. Ši infekcija sukelia sepsį, pneumoniją, meningitą. Manoma, kad profilaktinis nėščiųjų gydymas antibiotikais gali padėti išvengti streptokokinės infekcijos, jeigu tam yra padidėjusi rizika.

Verta žinoti

Auksinė taisyklė, jog šio sukėlėjo diagnostikai pirmiausia turėtų būti atliekamas tepinėlio dažymas Gramo būdu. Jis gali būti atliekamas jau ankstyvosiose infekcijos stadijose.

B grupės streptokoko išskyrimas iš kraujo, likvoro ir kitų išskyrų ar pūlinių yra vienintelis būdas nustatyti invazinį B grupės streptookoką.

B grupės streptokoko antigeno nustatymas gali būti atliekamas iš kraujo, likvoro ir šlapimo yra naudingas klinikos sąlygomis.

Norma

B grupės streptokoko antigeno nenustatoma.

Pasiruošimas tyrimui

Pasiruošimas nereikalingas. Badauti nereikia.

Tyrimo atlikimo tvarka

Gali būti tiriamas smegenų skystis, serumas, šlapimas,  išskyros iš makšties, amniono skystis

Imama 7 ml kraujo į raudonu dangteliu užsuktą mėgintuvėlį.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *