Kaip pakelti hemoglobiną liaudiškais būdais?

Kaip pakelti hemoglobiną liaudiškais būdais?

kaip-pakelti-hemoglobina-liaudiskais-budais

Vienareikšmiškai – gydytojai rekomenduos vartoti geležies produktus ir valgyti daugiau mėsos. Tačiau geležies yra ne tik mėsoje. Hemoglobino kiekį nuo senovės didindavo gerdami granatų, burokėlių  ir morkų sultis.

Geležį įsisavinti taip pat padės daug vitamino C turintys maisto produktai. Geriausi iš jų yra citrusiniai vaisiai, tačiau tikrai nereikia nurašyti visiems gerai pažįstamų raugintų kopūstų.

Liaudiški receptai hemoglobino kiekiui padidinti

1. Daiginti grūdai

Keletą valgomųjų šaukštų digintų grūdų sumaišyti su džiovintais abrikosais, razinomis, riešutais ir medumi.

2. Daržovių salotos su žalumynais

Į mėgiamas šviežių daržovių salotas pridėti paprikos, petražolių, morkų, svogūnų laiškų, moliūgų arba obuolių. Vasaros metu tinka dilgėlės ir pienių lapai.

3. Sučių mišinys

Paimti po 150 g morkų, ridikų ir burokėlių. Išspausti sultis ir supilti į tamsų butelį. Saugoti tamsioje vėsioje vietoje. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą prieš valgį. Gydymo kursas- 3 mėnesiai.

4. Malti grikiai

200 g grikių sumalti kavamalėje. Įmaišyti po 1 stiklinę medaus ir maltų graikiškų riešutų. Viską išmaišyti ir vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną.

5. Obuolių ir morkų tyrė

Obuolį ir vidutinio dydžio morką sutarkuoti. Jeigu turite- pridėti 1 valgomąjį šaukštą juodųjų serbentų arba jų uogienės.

Vaistažolės

Erškėtrožių nuoviras

Paruošti erškėtrožių nuovirą ir į jį įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir vienos citrinos sultis. Suaugusiems gerti iki 1 stiklinės, vaikams- po 1/2 stiklinės.

Raudonųjų dobilų ištrauka

Paimti 4 raudonųjų dobilų galvutes. Užpilti 250 ml verdančio vandens ir palikti pritraukti 30 minučių. Gerti 3 kartus per dieną prieš valgį. Gydymo kursas – 1 mėnuo.

Erškėtrožių ir šermukšnių vaisių ištrauka

Vienodomis dalimis sumaišyti šermukšnių ir erškėtrožių vaisius . 3 valgomuosius šaukštus šio mišinio užpilti 40 ml verdančio vandens ir leisti pritraukti 10 minučių. Gerti po 100 ml 3 kartus per dieną.

Alavijo lapai

Paimti 5 alavijo lapus ir vieną citriną. Viską sumalti, pridėti 1 stiklinę medaus ir gerai išmaišyti. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį. Taip alaviją reiktų vartoti 2-3 mėnesius.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *