Pliušinis žaislas vaiko lovytėje: kas? kaip? kada?

Pliušinis žaislas vaiko lovytėje – kada jį galima ten palikti? meskiukas

Didžiausias pavojus, kurį sukelia pliušinis žaislas yra nuo gimimo  iki 1 mėnesio amžiaus. Šio amžiaus kūdikis pats gerai nejuda. Todėl ant veiduko užkritęs pliušinis žaislas gali jį uždusinti. Iki vieno mėnesio šalia gulinčio kūdikio galvytės negali būti jokių žaislų.

6-12 mėnesių kūdikis jau gali pakeisti galvytės padėtį. Todėl pediatrai mano, jog  jeigu pliušinis žaislas netyčia atsidurtų ties burnyte ar kūdikio nosyte, jis jau gali pasisukti taip, kad galėtų kvėpuoti. Tačiau gali atsitikti taip, kad jis to ir nepadarys.

Pediatrai rekomenduoja leisti jūsų vaikeliui pačiam žaisti su pliušiniais žaislais tik sulaukus 12 mėnesių. Šio amžiaus kūdikis jau turėtų būti pakankamai stiprus, kad nustumtų pliušinį žaisliuką, trukdantį jam kvėpuoti.

Jeigu jūs norite, kad jūsų vaikas lengviau priprastų prie savo lovytės ir pliušinius žaisliukus į ją dedate dėl šios priežastis, stenkitės nepersistengti. Į vaiko lovelę  dėkite ne daugiau kaip 2 pliušinius žaisliukus.  Kodėl? vaikai mėgsta judėti ir vartytis, todėl lovytėje vietos pirmiausia turi užtekti jūsų atžalai, o tik paskui jo žaislams. Juolab, kad daugiau nei 3  lovytėje besivartantys pliušiniai žaislai gali tapti dulkių erkučių perykla. Alergologai teigia,  jog daug besiilsinčių kūdikio lovytėje pliušinių žaislų gali skatinti kvėpavimo takų ligų ir alergijos vystymąsi. Todėl stenkitės riboti jų skaičių iki 3 ir kuo dažniau skalbkite jūsų mažylio numylėtinius.

Smagu žinoti

Ar jūs žinote, kad jūsų vaiko ūgis vidutiniškai yra lygus jūsų vaiko galvutės apimčiai padaugintai iš trijų?

O vaiko pėdos ilgis apytiksliai lygus jo pėdos ilgiui.

Jeigu netikite, pabandykite išmatuoti patys, pasitelkę centimetrinę juostelę.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *