Barlow sindromas

Barlow sindromas

Kas yra Barlow sindromas?

Barlow sindromu vadinamas Mitralinio vožtuvo isšisvertimas (prolapsas). Šis mitralinio vožtuvo išsivertimas auskultuojant girdimas kaip aukštas garsas, po kurio seka ūžesys. Jis yra girdimas skilvelių susitraukimo metu ir dar vadinamas  click- murmur syndrome.

Pirmasis šį susirgimą aprašė gyd Barlow 1968 metais.

Susirgimas yra įgimtas ir pasitaiko nuo 6 -17% moterų tarpe ir apie 1,5% vyrų tarpe.

Moterys sergančios Barlow sindromu neretai yra aukštos ir liekno kūno sudėjimo. Neretai joms stebimas krūtinės ląstos defektas. Jos yra labai lengvai sujaudinamos ir neretai skundžiasi alpimais. Pirmieji šio sindromo simptomai pasireiškia po 20 metų.

Kuo pavojingas šis sindromas?

Susitraukiant širdies skilveliams, išsiverčiantys į prieširdžius vožtuvai tempia skilvelių viduje esančias raumenines stygas esančias kairiajame skilvelyje. Dėl to širdies raumens dalis yra papildomai ištempiama, joje sumažėja deguonies kiekis , vystosi vietinė ischemija. Sumažėjus deguonies aprūpinimui  tam tikroje širdies raumens dalyje padidėja raumens dirglumas, dėl ko gali įvykti priešlaikinis skilvelio susitraukimas- skilvelinė ekstrasistolė. Toks priešlaikinis skilvelio susitraukimas taip pat gali iššaukti skilvelines tachikardijas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *