Kaip planuoti maisto pirkimą sergant diabetu

Sergu diabetu. Kaip planuoti maisto pirkimą? 


1.Patogiausia yra susiplanuoti ką ruošiatės pirkti maisto parduotuvėje.

Jeigu planuojate ką gaminsite, – greičiausiai iš anksto žinosite kokių produktų jums reikės.

2.Nebijokite turėti maisto produktų sąrašo.

Įsidėdami maisto produktą į krepšelį, iš braukite jį iš savo sąrašo –  gausite dvigubą naudą . Jūs tikrai nepamiršite ko reika, o  ir pirksite tik tai ką norite pirkti. Šitaip išvengsite jums pavojingo maisto savo namuose.

3.Prieš kurdami savo produktų sąrašą, prisiminkite kaip išplanuota jūsų mėgiama maisto parduotuvė: pienas, mėsa, vaisiai, žuvis.

Produktų sąrašą patogiau rašytis pagal tai kaip jūs patys apeinate parduotuvę. Būtent taip išvengsite bereikalingų klaidžiojimų po parduotuvę ir sumažinsite pagundų skaičių.

4.Atminkite, jog maisto parduotuvė ne biblioteka.

Jeigu pradėsite lyginti vieną produktą su kitu čia pat prie lentynos- pražilsite ir ko gero nusivilsite pirkiniu. Visagalio interneto laikais pravartu bent šiek tiek pasidomėti iš anksto kokias nuolaidas ir kokiam maisto produktui šiandien siūlo jūsų pamėgta parduotuvė.

5.Jeigu ruošiatės apsipirkti,- nepalikite namų tuščiu pilvu.

Sveikai užkąsdami prieš išvykstant jūs sumažinsite pagundą nusipirkti būtent tai, ko jums iš tikro nereikia valgyti.Mes valgome akimis, todėl suvalgę obuolį prieš išeidami, parduotvėje ko gero prisiminsime, jog vazoje obuolių liko ne tiek ir daug.

6.Nebijokite investuoti į sveikesnį maistą.

Jūs sutaupysite netgi taip. Kodėl? Nagi nepirkdami tų bulvių traškučių, kurie jums netinka. Ilgą laiką neperkant jums netinkamų maisto produktų jūs sutaupysite būtent jų nepirkdami. O tai reiškia – valgysite sveikiau, mažiau ir išleisite mažiau pinigų vaistams ir gydytojams.

7.Nebijokite įvertinti savo pastangų kai grįšite namo.

Atsisėskite prie stalo, pasiimkite į rankas ryškios spalvos žymeklį ir užbraukite juo sveikus produktus, kuriuos jums pavyko nusipirkti. Argi tai nėra žingsnelis jūsų sveikatos link? Kuo daugiau geltonos spalvos jūsų lapelyje, tuo šauniau jūs apsipirkote. Na o jeigu sekantį kartą parduotuvėn pasiimsite tą patį lapelį – jis kaip šviesoforas primins jums, ką reikia daryti dabar.

Slaptas patarimas:

Pirkite tik tuos maisto produktus, kuriuos pažintų ir jūsų močiutė. Na prisiminkite savo vaikystę: argi parduotuvių lentynos lūžo nuo traškučių, zefyrų, kakavos gėrimų  ir kitokių stebuklų? Jūsų močiutė pirko mėsą, pieną, žuvį, daržoves ir vaisius. Ji tikrai nepirkdavo užsigulėjusių pyragų, ar keistų  konservuotų padažų. Ji taip darė todėl, kad pyragą ir padažą pasiruošdavo pati, ir žinojo, iš ko juos gamino.  O tai reiškia, kad seno pyrago ji tiesiog negalėdavo valgyti- tokių paprasčiausiai nebūdavo. Ar bereikia aiškinti, jog ji valgė mažiau teršalų turintį maistą?

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *