Kaip derinami kvapai?

Kaip derinami kvapai kvepaluose?

Kvepalai labai greitai garuoja. Todėl paprastai kvepalų kūrėjai derina kelis kvapus iš karto, kurie paprastai išryškėja vienas po kito.

Stipriausias ir kveplų bazę, sudarantis kvapas yra  vadinamas bazine nata. Tai kvepalų pagrindas, kuriam  dažniausiai renkamasi šiuos kvapus:

Bazinė kvepalų nata

Kedro medis, cinamonas, pačiuliai, sandalmedis, vanilė, samanos, kerpės, paparčiai

Vidurinioji kvepalų nata

Antras išryškėjantis kvapas laikosi ilgiausiai vadinamas vidurine  arba širdies nata. Tai labiausiai žavintis ir kvepalus atspindintis aromatas.

Viduriniajai natai paprastai yra pasirenkami gvazdikėlių, jazminaičių, kvapiųjų šalavijų, imbierų, bičių vaško. geranijos, citrinžolės, nerolių, muškato riešuto, ylang-ylang, serenčio  kvapai.

Subtiliausias kvapas, kuris pirmasis patraukia jūsų dėmesį yra  vadinamas viršutiniąją nata. Tai dažniausiai pats išraiškingiausias kvapas ir labiausiai gundantis kvapas.

Viršutinioji kvepalų nata

Viršutiniajai natai paprastai imami  bergamoto, jazmino, levandos, citrinos, laimo, nerolių, orchidėjų, rožių , raudonųjų apelsinų, rožinių greipfrutų, žaliųjų mandarinų, Frankincenso, Bosveilijų, Kardamono kvapai.

Neretai šiuos visus kvapus apjungia vadinamieji rišantieji kvapai. Tai kvapai kurie tarsi užpildo tarpą tarp vieno kvapo pasirodymo iki kito.

Rišantys kvepalų kvapai

Rišantiesiems kvapams dažniausiai imami vanilės ir levandos kvapai.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *