Kodėl mano cukraus kiekis ryte yra padidėjęs?

Kodėl mano cukraus kiekis ryte yra padidėjęs?

Neretai sergantieji diabetu skundžiasi, jog rytais jų cukraus kiekis kraujyje yra didesnis nei normalus, nepaisant to, jog prieš tai buvusią dieną jie valgė tinkamą maistą ir gėrė vaistus gydytojo paskirtomis dozėmis. Gydytojams šis reiškinys yra žinomas  ir yra net keli jo aiškinimo būdai.  Miego metu sergančiųjų 2 tipo diabetu kepenys į kraujo srovę išskiria daugiau gliukozės nei dienos metu. Tai gali priklausyti nuo to, jog kepenys insulino išskiria santykinai mažiau nei priklauso (yra vadinamasis santykinis kasos nepakankamumas) arba jūsų organizmas priešinasi insulino poveikiui, tai yra jūs esate rezistentiškas insulinui. Jeigu jūs stebite tokį reiškinį gan ilgai, ko gero reikėtų su gydytoju aptarti jums tinkamų vaistų skyrimo dozes.

Jeigu jūs sergate 1 tipo diabetu tokį padidėjusį cukraus kiekį rytais gali sukelti nakties metu į kraujo srovę išskiriami hormonai. Tačiau toks gliukozės kiekio padidėjimas ryte taip pat gali būti jūsų organizmo reakcija į naktį stipriai kritusį gliukozės kiekį.

 Didelis gliukozės kiekis kraujyje iš ryto nevalgius dažniausiai neturi nieko bendro su tai ką valgėte praeitą dieną . (Su sąlyga, jog dietai nusižengę nebuvote).

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *