Mitai apie moteris, kurie nepasitvirtino

Penki mitai apie moteris, kurie nepasitvirtino 
Mitai apie moteris

Mitas numeris 1 : Vyrai myli blondines

Būkite ramios, tai tikrai mitas. Žurnalas Daily Mail apklausė daugiau nei 2000  britų vyrų. Iš pradžių jų buvo paklausta, kokios spalvos moterų plaukai jiems atrodo gražiausi. Net 60% vyrų atsakė, jog pirmenybę jie linkę atiduoti tamsiaplaukėms ir briunetėms. Vienas trečdalis iš atsakiusių į šį klausimą mieliau rinkosi varno juodumo plaukų spalvą, vienas trečdalis iš jų rinkosi įvairius kaštoninės spalvos atspalvius, o likusi trečioji vyrų dalis pareiškė, jog jiems patinka bet kokia moterų plaukų spalva, išskyrus šviesią.

Blondines idealaus grožio moterimis laikė tik  29,5%  visų apklaustųjų. Auksaplaukių ir raudonplaukių grožį pripažino tik 8,8% visų apklausoje dalyvavusių vyrų.

Mitas numeris 2: Vyrams patinka modelio figūrą turinčios moterys

Pasirodo, jog ir šis teiginys tėra mados verslų sugalvota gudrybė. Net  38,8% apklausoje dalyvavusių vyrų teigė, jog jiems patinka 46-48 dydžio drabužius nešiojančios moterys. Antroje vietoje buvo apvalesnių formų gražuolės, nešiojančios 48- 52 dydžio drabužius. Ir tik  10% visų apklaustųjų patiko lieknos, modelio figūrą turinčios moterys, dėvinčios  40-42 dydžio drabužius.

Mitas numeris 3: moterys plepa daugiau už vyrus

Šiuo teiginiu suabejojo Bostono Šiaurės Vakarų universiteto profesorius Lazaras ir pasirodo jis buvo teisus. Jis tyrė vyrų ir moterų grupes, beje pasitelkęs objektyvius matavimo prietaisus. Savo tyrimams jie pasirinko sociometrą, – į išmanųjį telefoną panašų aparatą, kuris registravo aplink esančių žmonių tarpusavio sąveikas. Vienai tiriamųjų grupei aparatas buvo paliktas 12 valandų, kai jie sprendė indvidualias užduotis. Kitai tiriamųjų grupei aparatas buvo duotas neskiriant jokios užduoties. Jų buvo paprašyta tiesiog nešiotis juos su savimi.

Tyrimo metu išaiškėjo įdomus dalykas. Pasirodo, jog moterys iš tikrųjų šiek tiek daugiau bendravo tik pertraukų metu. Tuo tarpu vyrai rinkdavosi į 6 ir daugiau žmonių grupeles tiesiog tam, kad galėtų paplepėti. Taigi, teigti, jog moterys plepa ištisai tiesiog negalima. Tyrėjai padarė išvadą, jog moterys yra linkusios pasitarti su kitais, kai sprendžia sunkias užduotis, tačiau iš tikro jos plepa mažiau nei vyrai.

Mitas numeris 4: moterų intuicija yra stipresnė

Ne paslaptis, jog vyrauja nuomonė, esą moterys yra apdovanotos paslaptingu ,,šeštuoju“ jausmu, kuris padeda joms įsiklausyti į savo pasamonės balsą. Dėl to jos geriau orientuojasi iškilus netikėtumams. Britų tyrinėtojai   nutarė įsitikinti ar tai yra teisybė. Jie ištyrė net 15 tūkstančių abiejų lyčių savanorių. Net 80% iš visų tirtų moterų ir  58% tirtų vyrų teigė, jog jų intuicija yra labai gili. Tiriamiesiems buvo rodomos besijuokiančių žmonių nuotraukos. Jų buvo paprašyta įvertinti, kurie iš nufotografuotų asmenų juokėsi iš tikrųjų, o kurie tik apsimetinėjo. Rezultatai netruko nustebinti,- nei vyrų nei moterų atsakymai pernelyg nesiskyrė. Teisingai nuotraukas įvertino72 % moterų ir 71% vyrų.

Mitas numeris 5: moterys yra jausmingesnės už vyrus 

Šiuo teiginiu suabejojo britų gydytojas D. Liuisas. Jis ištyrė 30 žmonių grupę, kurioje buvo vienodas moterų ir vyrų skaičius. Tiriamiesiems buvo rodomos emociškai skirtingos nuotraukos- laimingos, juokingos, jaudinančios ir graudinančios. Gydytojas registravo tiriamųjų pirštų siunčiamus elektrinius signalus.

Rezultatai taip pat netruko nustebinti. Pasiroodo vyrai net du kartus stipriau reagavo į tokias graudinančias scenas kaip grįžtantis iš karo vyras, kurį pasitinka duktė.

Gydytojas padarė išvadą, jog vyrai tiesiog nelinkę atvirai išreikšti savo jausmų, ir yra linkę juos slopinti, kad nebūtų užjuokti.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *