Aromatiniai aliejai nerimui slopinti

Aromatiniai aliejai nerimui slopinti 


Raminantys aromatinia aliejai

Gydymas aromatiniais aliejais turi senas tradicijas. Jis buvo žinomas jau senovės Egipte ir Kinijoje. Tačiau ši gydymo rūšis pradeda atgimti. Nėra kuo stebėtis- tabletės padeda ne visada, o ir veikia jos dažniausiai ne taip kaip norėtųsi.  Malonūs kvapai tiesiogiai veikia mūsų smegenis ir sukelia malonius prisiminimus, bei gerina nuotaiką. Žemiau pateiktais aromatiniais aliejais mėgstama gydyti nerimą ir su juo susijusias būkles. Gydant tik nerimą jie gali padėti, tačiau jeigu nerimo priežastis yra gilesnė- pirmiausia reikėtų gydyti jį sukėlusias priežastis ir padedant gydytojui specialistui. Nesigydykite aromatiniais aliejais patys vieni- tai yra stipriai veikiančios koncentruotos kvapiosios medžiagos.  Visada pasitarkite su gydytoju specialistu.

Levandos kvapas – veikia atpalaiduojančiai

Nuo senovės yra žinoma, jog levandų kvapas ne tik ramina bet ir migdo. Jų žiedų dedama į kūno kremus, dezodorantus, kvepalus ir pagalvėles. Gydytojai H. Woelk ir  S. Schläfke atliko tyrimą, kurio rezultatai verčia manyti, jog 6 savaites kssdien vartojamo maistinės medžiagos švarumo levandų aliejaus poveikis prilygo populiaraus nerimą gydančio vaisto Lorazepamo poveikiui. Tai buvo multicentrinis, dvigubu aklu metodu atliktas randomizuotas tyrimas, kurio rezultatai buvo paskelbti žurnale Phytomedicine, Vol. 17, no. 2 in 2010). Kitas reikšmingesnis levandos aromatinio aliejaus tyrimas buvo atliktas Vienoje – Klinikinės Neurologijos Universitete. Čia gydytojai nustatė, jog laukinio apelsino ir levandos aliejai pagerino dantis gydančių pacientų nuotaiką ir sumažino nerimo reiškinius.

Laukinio apelsino kvapas

Gerina nuotaiką ir suteikia gerovės ir laimės jausmą. 2-3 maisto švarumo aromatinio apelsinų aliejaus lašelius siūloma lašinti į salotų pagardus.

Bergamoto aliejus

Bergamoto aliejus mažina įtampą, sukeltą streso. Tačiau aromaterapeutai pastebėjo, jog šis aliejus gali pakelti jūsų nuotaiką. Masažas su bergamotų aliejumi padeda užmigti ir stangrina odą. Jo reikia visai nedaug –2-3 lašelių į 10 ml alyvuogių aliejaus arba vonią.

Pabaigai – raminantys kvapai

Raminantys smilkalai

Amerikos John Hopkins Universiteto mokslininkai teigia, jog ladano kvapas pasižymi antidepresiniu ir nerimą slopinančiu poveikiu. Nerimą slopinančius smilkalus galite pasigaminti ir patys, tam tereikia lygiomis dalimis sumaišyti ladaną, palisandrą ir marokietiškas  ramunėles. Šis sodrus medienos kvapas tikrai padės pasijusti maloniau.

Masažinis aliejus nerimui gydyti

Šiuo aliejumi geriausia masažuoti kūną prieš miegą.

  • 3 lašeliai levandų aliejaus
  • 1 laešlis saldžiojo  mairūno aliejaus
  • 3 lašeliai  ylang ylang aliejaus
  • 1 lašelis sandalmedžio aliejaus
  • 1 lašelis  vanilės aliejaus

Visi šie aromatiniai aliejai ramina ir suteikia ramybės jausmą. Ylang ylang aliejus veikia slopinančiai. Šį aromatinių aliejų mišinį reikia sulašinti į masažui skirtą alyvuogių arba migdolų aliejų. Gryni aromatiniai aliejai masažui neturi būti naudojami nes yra labai koncentruoti. Jeigu jūs nutarėte šiuos aliejus vartoti maistui- prieš tai darydami įsitikinkite ar tai tikrai grynas, maisto švarumo kategorijos natūralus augalinis aliejus. Aromatiniai aliejai yra viena iš plačiausiai padirbinėjamų prekių.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *