Parvoviruso B-19 antikūniai

Tyrimo pavadinimas – Parvoviruso B-19 antikūniai

SinonimaiParvovirus B-19 Antibody Test

Tyrimo reikšmė

Parvovirusas B-19,  yra žinomas kaip ,, penktosios ligos“ sukėlėjas. Šis virusas visų pirma puola mažus vaikus ir sukelia bėrimus. Bėrimai labai specifiškia,- atsiranda ant abiejų skruostų. Jiems būdinga ,, antausio“ išvaudzda. Vėliau bėrimas atsiranda ant rankų, kūno ir kojų. Bėrimai blykšta nuo centro į išorę, ir jiems būdinga specifinė mezginių išvaizda. Bėrimų trukmė paprastai yra 5-14 dienų, tačiau jie gali kartotis net kelias savaites. Naujų bėrimo elementų atsiradimą išprovokuoja saulės spinduliai, karštis, fizinis krūvis, karščiavimas ar pernelyg didelis susijaudinimas.
Parvovirusu B-19 gali užsikrėsti ir suaugusieji. Tačiau suaugusieji dažniau skundžiasi sąnarių sutinimais ir sąnarių skausmai. Didesniajai suaugusiųjų daliai yra nustatomi kraujuje cirkuliuojantys antikūniai. Tai reiškia, jog gyvenimo eigoje jie jau buvo susidūrę su šiuo virusu ir jis jiems nesukėlė rimtesnių sveikatos sutrikimų. Tačiau šis virusas taip pat gali būti pavojingas kai kurioms populiacijos grupėms. Sergantiesiems anemija ir pjautuvine anemija šis virusas gali sukelti rimtų komplikacijų. Jeigu virusu apsikrečia nėščia moteris, išlieka <5%  vaisiaus anemijos ar savaiminio persileidimo galimybė.

Verta žinoti

Nėščioms moterims yra rekomenduojama atliketi parvoviruso B-19 antikūnių tyrimą, kad būtų įvertinta serokonversijos galimybė.

Norma

Tyrimas neigiamas

Pasiruošimas tyrimui

Specialus pasiruošimas nereikalingas, badauti nereikia.

Tyrimo atlikimo tvarka

Imama 7 ml kraujo į raudonu dangteliu užsuktą mėgintuvėlį.

Tyrimo rezultatų vertinimas

 Padidėjęs parvovirusų B-19 antikūnių kiekis yra nustatomas kai yra šie susirgimai ir būklės 

IgM—yra aktyvios parvoviruso B-19 infkecijos reiškiniai
IgG— persirgta paroviruso B-19 infekcija, yra susidaręs imunitetas prieš šią infekciją (visam gyvenimui ).

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *