CA 27-29 tyrimas

CA 27-29 tyrimas
Tyrimo pavadinimas – CA 27-29
Sinonimai – anti-115D8, anti-DF3, CA 27.29

Tyrimo reikšmė

CA 27- 29 yra baltymas glikoproteinas, kuris  atsiranda įvykus muc-1 geno mutacijai. Šis baltymas yra krūties vėžio žymeklis, todėl jo tyrimas yra dažniausiai atliekamas siekiant įvertinti gydymo efektyvumą arba aptikti vėžio recidyvą.

Kliniškai šis tyrimas yra panašus į Ca 15-3, tačiau manoma, jog  šis rodiklis specifiškesnis ir jautresnis nei Ca 15-3. Neaiškiu atveju, ieškant ankstyvojo krūties vėžio recidyvo galima atlikti abu tyrimus iš to paties serumo. Yra laikoma, jog bent vieno iš šių tyrimų vertės didėjimas gali reikšti ligos recidyvą. Neigiamas šio tyrimo rezultatas nereiškia, kad vėžio tikrai nėra. Labai didelė skaitmeninė rodiklio vertė arba greitai didėjančios rodiklio vertės (ypač auglį pašalinus chirurgiškai) rodo didelę tikimybę, kad navikas ir  toliau aktyviai vystosi.

Verta žinoti

Šiai dienai šis tyrimas nėra atliekamas labai dažnai. Laikoma, jog šis tyrimas yra vienintelis patvirtinantis vėžinių ląstelių buvimą.

Paprastai tyrimas po gydymo yra kartojamas keletą kartų nustatytu laiku, siekiant atmesti krūties vėžio recidyvus. Jeigu jo vertės mažėja- galima spėti, jog gydymas buvo sėkmingas.

Tyrimas nėra labai patikimas nustatant vėžio metastazes, nes net 30 procentų pacientų po sėkmingo gydymo šio tyrimo rodikliai buvo padidėję dar 2-3 mėnesius.

 

Norma

CA 27-29 – 0–27 V/l

Kitų autorių duomenimis:

CA 27-29: ‹ 38.6 V/ml
SI vienetais: ‹38.6 kV/l

Pasiruošimas tyrimui

Pasiruošimas nereikalingas. Badauti nereikia.

Tyrimo atlikimo tvarka

Imama 7 ml kraujo į raudonos spalvos dangteliu užsuktą mėgintuvėlį.

Tyrimo rezultatų vertinimas

CA 27-29 didėja esant krūties vėžio recidyvui.

Tyrimo rezultatus įtakojantys veiksniai

 

Duomenų nėra.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *