2 mėnesių kūdikis

2 mėnesių kūdikis

Jūsų kūdikis sulaukė 2 mėnesių 

Jūsų kūdikiui  jau du mėnesiai, ir bendravimas su juo teikia vis daugiau džiaugsmo. Jūs pastebėjote, jog jūsų mažylis jau puikiai mato ir stebi visus daiktus , kurie yra jo regos lauke. Šiuo metu jam labiausiai patinka trys  ryškios spalvos – raudona, geltona ir mėlyna.

Jis tikrai pažįsta savo mamą ir tėtį, o taip pat žmogų, kurį matė vakar. Nesistebėkite, jeigu jis nepažins žmogaus , kurį matė praeitą savaitę, –  jo atmintis naujiems įspūdžiams siekia tik 24 valandas.

 Ką moka jūsų mažylis?
  • Mažylio veiksmai jau yra kryptingi, Jis pats mokosi klausytis naujų garsų ir  tyrinėja kambarį atidžiai dairydamasis. Jam labai patinka žaisti su savo rankytėmis ir  kišti jas į burną.
  • Paguldytas ant pilvuko, jis jau pradeda atsispirti rankytėmis. Dar daugiau, jis gali net kelias sekundėles išlaikyti savo galvytę, –  o tai reikalauja tikrai nemažai pastangų.
  • Šį mėnesį jau pradeda vystytis ryšys tarp akyčių ir rankyčių.
  • Jūsų kūdikis jau gali išmiegoti  nuo 6 iki 8 valandų per naktį. Na , o būdraudamas jus sugeba išbūti net iki 1,5 valandos  (bet tikrai ne ilgiau). Per parą jūsų kūdikiui šiuo metu reikia nuo 18 iki 20 valandų miego.
  • Jūsų kūdikis jau bendrauja su jumis guguodamas ir burkuodamas.  Jam patinka kalbėtis su jumis ir sulaukti jūsų atsakymo į jo skleidžiamus garsus.  Neretai šio amžiaus kūdikiai nustoja verkti, išgirdę jūsų balsą. Tai reiškia tik viena- jam norisi bendrauti, nes vienam būti yra labai nuobodu. Tačiau nesistenkite bendrauti pastoviai – jūsų kūdikis dar labai gležnutis ir greitai pavargsta.
  • Kai kurie kūdikiai laikomi stati sugeba išlaikyti savo svorį ant abiejų kojyčių. O yra ir tokių žvitruolių, kurie sugeba patys pasiekti norimus žaisliukus.

Šiuo metu gali užsidaryti pakaučio srityje esantis maumenėlis.

Gal būt jūs jau atradote kūdikių masažo knygą?  Šiuo metu pats metas pradėti mokytis šio meno. Masažuojamas jūsų kūdikis atsipalaiduoja, na  o jeigu jį vargina pilvuko diegliai- masažas taip pat gali jam pagelbėti.  Neužmirškite, jog šio amžiaus kūdikių masažui geriausiai tiktų paprastas alyvuogių aliejus ar specialus aliejus naudojamas kūdikių masažui. Aromaterapiniai aliejai yra jam pavojingi.

Kas rūpi mamai?
  • Jeigu jūs pastebite, jog padažnėjo jūsų šlapinimasis, ar jums skauda šlapinomosi metu- gal būt pats metas apsilankyti pas gydytoją ir pradėti fizinės mankštos pratimus, skirtus dubeniui sustiprinti.
  • Gali būti, jog jūs pradėsite ieškotis auklės savo kūdikiui, – nes visgi mamai reikia  ne tik namų.  Atminkite, jog atsiskyrimas nuo kūdikio yra sunkus visoms mamoms, ir tai nėra psichologinė problema.

Daugiau skaitykite

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *